Pisica de mare de apă dulce, ameninţată de pescuitul excesiv, poluare şi pierderea habitatului, este o specie protejată.

Ce au făcut pescarii cu animalul capturat

Peştele a fost eliberat înapoi în apă după ce a fost măsurat şi cântărit de oameni de ştiinţă prezenți la fața locului.

Peştele a fost capturat accidental săptămâna trecută în provincia Stung Treng în momentul în care a înghiţit un peşte mai mic care muşcase cârligul pescarilor.

Citeste si: Vladimir Putin surprins alături de un bărbat misterios de Ziua Victoriei. Cine este tânărul despre care se vorbește că ar putea fi succesorul liderului rus

Mekong, cel mai lung fluviu din Asia (4.350 de kilometri), adăposteşte cea mai importantă biodiversitate acvatică din lume după Amazon, fiind habitatul a peste 1.000 de specii de peşte.

Specii de mare gigantice adăpostite de fluviul Mekong

Printre acestea, se numără şi exemplare gigantice precum pisica de mare gigantică sau mreana gigantică, care poate ajunge la trei metri şi cântări până la 300 de kilograme.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Fluviul, care atinge pe alocuri o adâncime de 80 de metri, ar putea adăposti varietăţi de dimensiuni şi mai mari, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Citeste si: Undă verde pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. România poate scăpa de dependența de Rusia

În ciuda faptului că este vital pentru supravieţuirea a milioane de persoane din Asia de Sud-Est, Mékong şi fauna sa sunt ameninţate de zecile de baraje construite în China, Laos şi Cambodgia pe fluviu şi afluenţii săi.

De asemenea, poluarea este îngrijorătoare. Deşeuri plastice au fost descoperite chiar şi în zonele cele mai adânci ale fluviului precum şi "plase fantomă" pierdute sau abandonate de pescari, în care peştii sunt prinși în capcane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si