Românii din mai multe zone ale României au văzut pe cer ceea ce pare a fi aurora boreală. Astro Info relatează că ar fi într-adevăr vorba despre fenomenul care se petrece adesea în țările nordice și care taie respirația oricui prin frumusețea sa deosebită.

aurora boreala romania

Fenomenul a fost observat din mai multe regiuni ale României.

[Sursa foto: arhivă]

Cerul României a devenit sângeriu, duminică seară

Mai mulți internauți au postat, pe rețelele de socializare, fotografii impresionante care ilustrează un fenomen meteo ciudat care seamănă cu celebra auroră boreală, potrivit Special Arad.

aurora boreala romania

Aurora boreală, văzută pe cerul României

[Sursa foto: arhivă]

Nu este sigur că ar fi vorba despre aurora boreală, dar Astro Info relatează că ar fi vorba despre celebrul fenomen incredibil.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: FOTO/VIDEO- Momentul în care un pilot de avion a întors aeronava pentru a le oferi pasagerilor o vedere splendidă asupra aurorei boreale

Fenomenul meteo a fost observat în județul Arad și în județul Timișoara.

Pozele cu fenomenul surprinzător au fost postate în secțiunea de comentarii a celor de la România Vest Weather Forecast. Oamenii au semnalat că fenomenul ar fi fost vizibil și în Socodor, Semlac, Turnu, Secusigiu, Gurahonț și Zădăreni, dar și în alte locuri din România.

Momentan nu se știe ce a provocat spectacolul celest.

Ce spun specialiștii despre fenomenul bizar

Specialiștii au explicat cum s-ar fi produs, de fapt, fenomenul bizar, pe cerul din România.

„Soarele nu emite numai fotoni, ci emite și particule încărcate cu o energie foarte puternică ce constituie vântul solar.

Acest vânt solar produce aurorele australă și boreală la polii pământului. De ce la poli? Din cauză că există un clopot magnetic care protejează pământul de acest vânt solar generat de nucleul în mișcare din centrul pământului.

Aurorele se văd atunci când ești mai aproape de poli. Atunci când este o furtună geomagnetică mai puternică, adică acel clopot geomagnetic nu e omogen, lasă ca vântul solar să pătrundă într-o măsură mai mare, așa cum și atunci când sunt furtuni solare, iar emisia de radiații ionizante și de particule încărcate energetic solar este mai puternică, se produc, de asemenea, niște fenomene luminoase pe cer, în ionosferă, partea cea mai exterioară a atmosferei, cea care este încărcată cu ioni, cea care constituie zona de pierdere a atmosferei în spațiul cosmic, măturată de vântul solar.  Atmosfera se pierde dar se și generează din pământ”, spune Adrian Bîlbă, doctor în știință.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si