Close sidebar
Close sidebar

FOTO/VIDEO - Cât de mare este cel mai mare crocodil aflat în captivitate? Cassius ar putea avea vârsta de 120 de ani și ar măsura mai mult decât se știa în trecut

Cel mai mare crocodil aflat în captivitate are o mărime impresionantă! Deși în general astfel de reptile nu depășesc 5 metri, Cassius a fost excepția de la regulă. Îngrijitorii săi spun că acesta s-ar fi născut în anul 1903.

Estera Maria,

Cât de mare este cel mai mare crocodil aflat în captivitate? Cassius ar putea avea vârsta de 120 de ani și ar măsura mai mult decât se știa în trecut

[Sursa foto: livescience.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cassius este un crocodil de apă sărată, cel mai mare aflat în captivitate, în Australia. El ar putea fi chiar mai mare decât se știa în trecut.

Vârsta lui Cassius este estimată la 120 de ani și a intrat în Cartea Recordurilor în urmă cu 12 ani, în 2011. Pe atunci a fost măsurat și avea o lungime de 5,8 metri.

Cât de mare este Cassius?

Din anul 2011, îngrijitorii lui Cassius nu l-au mai măsurat. Așadar, în prezent, crocodilul ar putea fi chiar mai mare decât se știa în trecut.

„Este foarte posibil ca Cassius să fi crescut din 2011, însă nu am încercat să-l măsurăm din nou.

Am putea încerca asta în viitorul apropiat pentru a afla informații despre rata de creștere a crocodililor sau, desigur, dacă recordul lui Cassius este contestat", a declarat Toody Scott, unul dintre îngrijitorii lui Cassius de la Marineland Crocodile Park (Australia), potrivit livescience.com

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cassius, cel mai mare crocodil

[Sursa foto: Profimedia]

Ce lungime pot atinge crocodilii de apă sărată?

Astfel de crocodili pot avea chiar și 7 metri lungime. Cel care a deținut în trecut recordul lui Cassius a fost Lolong, care a ajuns la 50 de ani și a măsurat 6,17 metri. El a fost, de asemenea, ținut în captivitate.

Lolong a fost capturat în anul 2012, însă a murit în 2022. Chiar dacă are dublul vârstei lui Lolong, Cassius nu ar putea atinge dimensiunile sale impresionante, se gândesc îngrijitorii lui.

„După ce depășesesc 5 metri lungime, rata de creștere a crocodililor scade și la 1 centimetru pe an, iar uneori se oprește de tot", spune Scott.

Cassius ar putea fi, totuși, un caz special. El a suferit răni multiple atunci când a fost în sălbăticie. Când a fost capturat în anul 1984, el se luptase cu alți crocodili și atacase motoare de bărci, iar starea lui era una destul de sensibilă pentru că îi lipseau bucăți din bot și din coadă.

Cassius, la momentul capturării

[Sursa foto: Profimedia]

Este de precizat că zonele lipsă nu au mai fost incluse în măsurătoarea realizată în anul 2011. Acestea i-ar fi putut adăuga până la 25 de centimetri în lungi, menționează Cartea Recordurilor.

Cassius ar putea fi născut în anul 1903, mai spun îngrijitorii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI