Gigi Hadid, celebrul supermodel cu origini palestiniene, a rupt tăcerea cu privire la atacurile Hamas asupra Israelului, care au provocat moartea a cel puțin 1.400 de israelieni și palestinieni.

Tânăra în vârstă de 28 de ani, al cărei tată Mohamed, în vârstă de 75 de ani, este de origine palestiniană, a postat pe Instagram un mesaj în care condamnă „terorizarea oamenilor nevinovați” în cadrul mișcării Palestina Liberă și le trimite dragoste și sprijin prietenilor ei palestinieni și evrei.

Citește și: Ziua 5 război Israel-Hamas: bilanțul morților a ajuns la 1.200 de persoane

Israelul a lansat lovituri de răzbunare împotriva Hamas după ce gruparea militantă a lansat sâmbătă o serie de atacuri care au ucis peste 1.000 de oameni, în cea mai mare escaladare a conflictului din regiune din ultimele decenii.

Gigi Hadid, mesaj emoționant după reizbucnirea conflictului din Fâșia Gaza

Gigi Hadid a scris: „Gândurile mele merg către toți cei afectați de această tragedie nejustificată și în fiecare zi vieți nevinovate sunt luate de acest conflict- dintre care prea mulți sunt copii.”

„Am o empatie profundă și o durere în inimă pentru lupta palestiniană și viața sub ocupație, este o responsabilitate pe care o am zilnic”, a continuat ea, potrivit Daily Mail.

„De asemenea, am responsabilitatea de a clarifica prietenilor mei evrei, așa cum am făcut-o înainte, ce simt: deși am speranțe și vise pentru palestinieni, niciunul dintre ele nu include răul unei persoane de naționalitate evreiască”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Gigi Hadid: „Știu că vorbele mele nu vor vindeca rănile adânci ale atâtor oameni"

Atât Gigi, cât și sora sa, și ea supermodel, Bella Hadid, în vârstă de 27 de ani, susțin cauza palestiniană și au participat la marșuri și demonstrații.

„Terorizarea oamenilor nevinovați nu este în concordanță cu mișcarea „Palestina Liberă” și nu aduce niciun beneficiu”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Frumosul supermodel spune că a fi pro-palestinian nu înseamnă să fii antisemit.

Fotomodelul palestinian Gigi Hadid, mesaj despre atacurile Hamas asupra civililor israelieni

Fotomodelul palestinian Gigi Hadid

„Ideea că are vreun folos a alimentat un ciclu dureros de zeci de ani de represalii de o parte și de alta (pentru care niciun civil nevinovat, palestinian sau israelian, nu merită să devină victimă) și ajută la perpetuarea ideii false că a fi pro-palestinian înseamnă să fii antisemit”.

„Dacă și tu îmi împărtășești durerea astăzi când trimit condoleanțe celor dragi, atât palestinieni, cât și evrei, îți trimit dragostea și puterea mea – oricine ai fi și oriunde te-ai afla”, a mai scris Hadid.

Citește și: Harta războiului dintre Israel și Hamas. Unde au avut loc conflicte?

„Există o mulțime de sentimente complexe, personale și valide, dar fiecare om merită drepturi de bază, acces la servicii medicale și securitate; indiferent de naționalitatea, religia, etnia sau locul în care s-au născut”.
„Știu că vorbele mele nu vor fi niciodată suficiente și nu vor vindeca rănile adânci ale atâtor oameni, dar mă rog întotdeauna pentru siguranța unor vieți nevinovate.”

Mesajul controversat despre Israel al Bellei Hadid

În mai 2021, Bella și Gigi au declanșat o furtună pe rețelele sociale în urma unei postări care spunea că Israelul nu este o țară, ci mai degrabă un pământ format de colonizatori.

Bella a publicat o serie de desene în care evreii erau numiți „ocupanți” și palestinienii „oprimați”.

Gigi a dat like postării, promovând desenele pline de inexactități istorice și elemente antisemite celor 66,2 milioane de urmăritori ai ei.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Tatăl celor două supermodele, Mohamed Hadid, este un palestinian născut la Nazaret în noiembrie 1948, la patru luni după ce orașul său a fost capturat de forțele israeliene.

Familia sa a fugit în Siria și, în cele din urmă în America, în Washington DC. Are cetățenie iordaniană și americană.

Fotomodelul palestinian Gigi Hadid, mesaj despre atacurile Hamas asupra civililor israelieni

Fotomodelul palestinian Gigi Hadid

"Nu sunt anti-nimeni", spune Gigi Hadid

În 2018, Gigi a declarat pe Twitter următoarele: „Am mai spus-o și o voi spune din nou. Pentru mine, nu este vorba despre religie sau unul împotriva celuilalt – este vorba despre lăcomie”, folosind hashtag-urile „Palestina liberă”, „Free Gaza” și „Coexistență”, cu un emoji cu semnul păcii.

Ea a adăugat mai târziu: „Intenția mea nu este niciodată să separ grupurile în funcție de ură. Nu sunt anti-nimeni. Sunt doar pro-coexistență.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si