O greutate majoră a oferit-o evenimentului invitatul de onoare, profesorul Francis Delmonico, expert de renume mondial în transplant, fost profesor de medicină la Universitatea Harvard din SUA și directorul medical al Băncii de Organe din New England. Totodată, prof. Delmonico este un sprijin real al activităţii de transplant din România.

Acesta a propus ca temă a conferinței „creşterea numărului de donatori în centrele acreditate”, însă în urma acesteia, când s-a trezit în focurile unor jurnaliști-talibani care l-au acuzat inclusiv de faptul că a venit în țara noastră pentru a fura organe, profesorul a rămas cu un gust amar.

Americanul trage un semnal de alarmă vizavi de dezinformarea populației și de tentativa de umilire în public a salvatorilor cu halate albe, pe baza unor informații false.

Citeste si: Transplantul înseamnă VIAŢĂ! Ce spune conducerea ANT despre atacurile din ultima vreme

Cu greu a acceptat să mai discute cu un reprezentat al presei din România, însă prof. Francis Delmonico a înțeles că viziunea a doi-trei necunoscători nu poate reprezenta opinia maselor.

Evz: – De ce credeți că transplantul generează scântei?

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Prof. Francis Delmonico: -Transplantul este un eveniment nobil. Prin felul său, mecanismul transplantului este divin: cineva moare, iar o altă persoană primește din nou viață. Deci, o persoană care a ajuns la sfârșitul vieții își oferă organele unei alteia, ca să trăiască. Presa are o mare responsabilitate vizavi de acest subiect, deoarece, ca parte din societate, presa trebuie să monitorizeze activitatea de transplant. Ministerul are responsabilitatea să raporteze activitatea de transplant, să cunoască în permanență starea de sănătate a donatorilor vii și să se asigure că distribuția de organe este făcută în mod corect.

Revenind la presă, ea are responsabilitatea de a primi aceste informații și de a le pune în vedere societății în mod corect, real și fără a arunca ipoteze false, neverificate.

Citeste si: Povestea fetiței care a murit la doar 10 ani. Gestul neașteptat făcut de părinți

-În multe locuri din lume, presa se concentrează pe povești de genul „au furat organele unui om care nu era mort”, „Ambulanța neagră fură copii pentru a le lua organele”…

-Dar aceste povești se dovedesc a fi adevărate?

-Nu.

-Așa cum spuneam, responsabilitatea presei este să expună publicului informații reale.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

-Ar putea o echipă medicală de circa opt cadre medicale care constată moartea cerebrală, să fie toți părtași la o crimă? Ați întâlnit astfel de cazuri în care un grup medical – neurolog, chirurg, anestezist, asistente medicale șamd, au complotat pentru a lua organele unui om care nu se afla în moarte cerebrală?

-Nu! Trei-patru medici nu pot cădea de acord să comită, împreună, o crimă! -Totodată, în China se vorbește despre uciderea deținuților pentru a li se lua organele.

Un jurnalist din România a susținut că a citit o carte în care erați portretizat ca fiind un susținător al acelui regim.

Citește continuarea pe evz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si