Franța este asaltată de protestele organizate după uciderea tânărului Nahel. Președintele Emmanuel Macron va prezida o nouă celulă interministerială de criză, a doua de la începerea protestelor.

Polițiștii au arestat sute de francezi

În a treia noapte de proteste, în noaptea de joi spre vineri, autoritățile franceze au intervenit pentru opri protestatarii revoltați din cauza uciderii lui Nahel, tânărul împușcat mortal de un polițist.

Mobilizarea autorităților a fost uriașă. 40.000 de polițiști s-au mobilizat din cauza protestatarilor în toată Franța, iar 5.000 au acționat în capitala țării, Paris.

În acțiunile desfășurate noaptea trecută, 259 de jandarmi au fost răniți, iar polițiștii au arestat peste 650 de protestatari.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Noaptea trecută a însemnat violențe, jafuri și pagube materiale pentru Franța

Noaptea trecută a însemnat violențe, jafuri și pagube materiale pentru Franța

[Sursa foto: afp.com]

Citește și: Poliţistul care l-a ucis pe tânărul de 17 cere iertare familiei victimei

Miniștrii francezi sunt în alertă

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a declarat că noaptea trecută a însemnat violențe, jafuri și pagube materiale pentru Franța.

"Noaptea trecută, poliţiştii, jandarmii şi pompierii noştri s-au confruntat încă o dată cu curaj cu violenţe rare.

În conformitate cu instrucţiunile mele ferme, ei au efectuat 667 de arestări", a scris într-o postare pe Twitter, Gérald Darmanin.

Situația de alertă în care se află Franța, l-a determinat pe președintele Emmanuel Macron, să organizeze o nouă celulă interministerială de criză în cele 3 nopți de proteste agresive ale francezilor.

Citește și: Franța, în pragul haosului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si