Close sidebar
Close sidebar

Fratele lui Ludovic Orban câștigă de două ori mai mult decât premierul! Leonard Orban este consilier la Cotroceni

Fratele mai mare al premierului Ludovic Orban este din 2015 consilier al președintelui Klaus Iohannis, la palatul Cotroceni.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Fratele mai mare al premierului Ludovic Orban este din 2015 consilier al președintelui Klaus Iohannis, la palatul Cotroceni. Mai mare cu doi ani decât actualul prim-ministru al României, Leonard Orban a fost, printe altele, negociator șef al României cu Uniunea Europeană în 2004-2005, dar și ministru al Afacerilor Europene, în cele trei guverne care s-au succedat cu rapiditate în acea perioadă. În prezent, Leonard Orban este consilier prezidențial al președintelui Klaus Iohannis, tot în probleme de țin de Departamentul Afacerilor Europene.

Citeste si: Ciolacu: „Tot haosul provocat demonstrează clar că singura prioritate a Guvernului PNL a fost şi este închiderea economiei”

Între mai 2001 şi aprilie 2005, Leonard Orban a fost negociator adjunct şi, ulterior, negociator şef cu Uniunea Europeană. Este semnatar al Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană (25 aprilie 2005, Luxemburg). A fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene, în perioada decembrie 2004- decembrie 2006.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În ianuarie 2007, Leonard Orban a devenit primul comisar român. Între ianuarie 2007 şi februarie 2010 a îndeplinit funcţia de membru al Comisiei Europene, responsabil pentru domeniul multilingvismului. În perioada 2010- septembrie 2011, Leonard Orban a fost Consilier prezidenţial pentru Afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Între septembrie 2011 şi decembrie 2012, a fost ministrul Afacerilor europene, responsabil cu domeniul afacerilor europene şi al fondurilor europene. Este

autor a numeroase articole şi studii publicate atât în presa românească, cât şi în cea internaţională, privind afacerile europene şi domeniul multilingvismului. În 2002 a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la aderarea României la NATO.

Numit consilier prezidențial la data de 14 ianuarie 2015, Leonard Orban stă bine la capitolul financiar, câștigând circa 168000 lei pe an pentru funcția de consilier, la care se adaugă 26250 lei pe an pe care îi primește din postura de cadru didactic asociat la o universitate privată.

În comparație, fratele Ludovic a ajuns doar în acest an la un salariu care abia se ridică la jumătatea veniturilor anuale ale lui Leonard. În 2019, Ludovic Orban raporta venituri lunare de 3100 lei, fiind considerat unul dintre cei mai săraci demnitari ai țării. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI