Nu mai este un secret faptul că alimentația ne influențează starea fizică, aspectul, calitatea vieții și riscul de îmbolnăvire. Pentru a împiedica procesul de îmbătrânire a organismului, dar și a aspectului fizic, specialiștii au realizat o listă cu trei fructe, esențiale pentru o viață sănătoasă, potrivit informațiilor transmise de healthline.com.

Fructele care te mențin tânăr și plin de energie sunt rodiile, avocado și roșiile. Amintim faptul că roșiile sunt, de fapt, fructe, chiar dacă majoritatea le consumă ca pe legume.

Roșiile se pot savura și individual, precum orice alt fruct, de exemplu, mărul.

Rodia, un fruct care te menține tânăr

Specialiștii recomandă includerea rodiile în alimentație pentru nutrienții sănătoși pe care în conține. Fructul este bogat în fibre, potasiu și vitamina K, nutrienți care ajută la menținerea unei inimi sănătoase. Rodia conține, de asemenea, antioxidanți sănătoși precum flavonoli, taninuri, acizi fenolici și lignani.

Mai multe studii au demonstrat că rodiile susțin un aspect sănătos al pielii, îngreunând procesul de îmbătrânire. Consumul de rodii duce treptat la scăderea daunelor UV asupra pielii și a petelor maronii cauzate de expunerea la soare.

Rodia contribuie și la protejarea colagenului existent al pielii și ajută pielea să producă colagen nou, iar semințele de rodie și sucul lor reprezintă o sursă hrănitoare de antioxidanți în dietă.

Citește și: VIDEO Savoare și culoare în candy bar! Care sunt cele mai căutate combinații de gusturi în acest an?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

Rodie

[Sursa foto: istockphotos]

Avocado, fructul bogat în grăsimi sănătoase pentru inimă și piele

Avocado este unul dintre cele bogate fructe în grăsimi sănătoase pentru inimă, fibre, precum și multe vitamine și minerale care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Consumul de avocado contribuie semnificativ la păstrarea unui aspect tânăr al pielii, iar antioxidanții pe care îi conține ajută la scăderea riscului de apariție al ridurilor.

Specialiștii au demonstrat că includerea în alimentație a acestui fruct, care poate fi consumat individual sau în diferite mâncăruri, reprezintă o modalitate ușoară de menținere unui aspect tânăr al pielii.

Citește și: VIDEO Piețarii, exasperați de clienții care gustă dar nu cumpără nimic! "Sunt oameni care doar pentru asta trăiesc"

Avocado

[Sursa foto: istockphotos]

Roșiile, fructul controversat care te menține tânăr și energic

Roșiile sunt, de fapt fructe, iar specialiștii le-au inclus pe lista celor necesare pentru a te menține tânăr și energic. Roșiile conțin un licopen, un tip de carotenoid care le dă culoarea roșie. Licopenul acționează ca un puternic și sănătos antioxidant, care ajuta la reducerea riscului de boli cronice.

În urma numeroaselor studii, s-a demonstrat că licopenul poate oferi protecție împotriva razelor dăunătoare ale soarelui. Într-o studiu, femeile care au băut o băutură bogată în antioxidanți care conținea licopen, izoflavone de soia, ulei de pește și vitaminele C și E în fiecare zi, timp de 15 săptămâni, au

avut o scădere remarcabilă a adâncimii ridurilor. 

Citeste si: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”- kfetele.ro

Citeste si: Calendar creștin ortodox 14 SEPTEMBRIE 2024. Creștinii prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci. Ce este inerzis să faci cu desăvârșire în această zi- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

Pentru ca absorția de licopen să crească semnificativ, specialiștii recomandă combinarea roșiilor cu grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline sau avocado.

Roșii

[Sursa foto: istockphotos]

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si