Galantarele din multe magazine seamana cu un adevarat atlas geografic. Sa luam un exemplu simplu. Usturoiul adus din China inseamna 9.000 de kilometri.
 
Asociatia pentru Sprijinirea Agriculturii Taranesti, pe scurt ASAT,  este un ONG care rezolva problema distantelor si ne pune in legatura directa cu producatorii autentici de langa noi.  
 
 
Valentina face parte dintr-un astfel de parteneriat. Locuieste in Bucuresti si saptamanal primeste un cos cu legume din comuna Ciolpani, satul Piscu. Cam 8 luni pe an, din aprilie pana in noiembrie, are garantia ca sa hraneste sanatos.
Ajungem direct la sursa. Domnul Gheorghe Stanciu ne primeste in gospodaria sa.
 
Si lista continua. Iar.... cu rasadurile nu e munca usoara. Ba e prea frig, ba prea cald. Trebuie supravegheate in permanenta.
Aproximativ 20 de familii se vor putea aproviziona de pe pamantul domnului Stanciu. Legumele de aici nu vad niciodata chimicale. Spre exemplu, planteaza busuioc printre rosii  pentru a alunga anumiti daunatori.
 
Domnul Stanciu stie foarte bine ca pamantul nu trebuie sleit de puteri in goana dupa profit.
Schimba culturile si e mereu cu ochii pe ce se intampla in gospodaria sa.
Revenim la Valentina. Alaturi de alti clienti, primeste saptamanal cate un cos plin in Bucuresti, intr-un loc agreat de toti cei implicati.
 
Iar asta inseamna cam 200 de lei pe luna. Tinand cant de calitatea produselor, pretul se justifica. Si in acest fel castiga si producatorii romani care ajung cu greu prin hipermarketuri. 
Pentru consumatori mai exista un avantaj. Pot vizita gospodaria producatorului si isi pot culege singuri legumele, pentru o experienta autentica suta la suta. 
E si modul prin care se pot convinge ca agricultorii sunt de incredere.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si