Close sidebar
Close sidebar

Fructele si legumele din export ne pot pune sanatatea in pericol! Iata insa cum putem manca sanatos, de la producatorii locali!

V-ati intrebat de unde vin fructele si legumele care ajung in farfuria dumneavoastra? Importurile din locuri exotice atrag problemele. Marfa trebuie sa ramana proaspata, iar unii comercianti aleg chimicale periculoase pentru acest lucru. Va invatam cum putem face aprovizionarea aproape de casa fara riscuri. Urmeaza rubrica stirilor Kanal D "Cat te costa?"!

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Galantarele din multe magazine seamana cu un adevarat atlas geografic. Sa luam un exemplu simplu. Usturoiul adus din China inseamna 9.000 de kilometri.
 
Asociatia pentru Sprijinirea Agriculturii Taranesti, pe scurt ASAT,  este un ONG care rezolva problema distantelor si ne pune in legatura directa cu producatorii autentici de langa noi.  
 
 
Valentina face parte dintr-un astfel de parteneriat. Locuieste in Bucuresti si saptamanal primeste un cos cu legume din comuna Ciolpani, satul Piscu. Cam 8 luni pe an, din aprilie pana in noiembrie, are garantia ca sa hraneste sanatos.
Ajungem direct la sursa. Domnul Gheorghe Stanciu ne primeste in gospodaria sa.
 
Si lista continua. Iar.... cu rasadurile nu e munca usoara. Ba e prea frig, ba prea cald.
Trebuie supravegheate in permanenta.
Aproximativ 20 de familii se vor putea aproviziona de pe pamantul domnului Stanciu. Legumele de aici nu vad niciodata chimicale. Spre exemplu, planteaza busuioc printre rosii  pentru a alunga anumiti daunatori.
 
Domnul Stanciu stie foarte bine ca pamantul nu trebuie sleit de puteri in goana dupa profit. Schimba culturile si e mereu cu ochii pe ce se intampla in gospodaria sa.
Revenim la Valentina. Alaturi de alti clienti, primeste saptamanal cate un cos plin in Bucuresti, intr-un loc agreat de toti cei implicati.
 
Iar asta inseamna cam 200 de lei pe luna. Tinand cant de calitatea produselor, pretul se justifica. Si in acest fel castiga si producatorii romani care ajung cu greu prin hipermarketuri. 
Pentru consumatori mai exista un avantaj.
Pot vizita gospodaria producatorului si isi pot culege singuri legumele, pentru o experienta autentica suta la suta. 
E si modul prin care se pot convinge ca agricultorii sunt de incredere.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI