Fructul dragonului. Adevărul pe care nimeni nu îl spune
Fructul dragonului. Fructul exotic care poartă și numele de Pitaya este un aliment originar din Mexic, foarte popular în centrul şi sudul Americii, dar şi în Asia.
Fructul dragonului. Acest fruct exotic este considerat unul pretențios, cu un ritm de creștere aparte care își are rădăcinile în alte plante. Fructul dragonului se dezvoltă în mai multe tipuri de cactuși, care dețin flori mari, parfumate, dar care înfloresc doar noaptea! În lume, există trei tipuri de fructul dragonului:
cu coajă și pulpă roșie; cu coajă roșie și pulpă albă; cu coajă galbenă și pulpa albă.
Citeste si: China anunţă că noul virus care provoacă pneumonie s-a răspândit în mai multe oraşe
Fructul dragonului. Pitaya cu coajă roșie și pulpă roșie este considerat cel mai gustos. Fructul este foarte indicat persoanelor ce doresc să slăbească sau să-și mențină greutatea actuală, deoarece este foarte sărac în calorii, nu deține grăsimi saturate și nici colesterol. Nutriționiștii spun că o portie de 100 g de pitaya contine 60 de calorii.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Fructul dragonului. Este bogat în vitamina C, întărește sistemul imunitar previne astmul bronșic și are, de asemenea, capacitatea de a vindeca rănile și vânătăile. Un alt beneficiu al consumului de pitaya este acela că previne cancerul de prostată și diabetul zaharat, hidratează pielea în cazul în care doriți să-l folosiți ca și mască hidratantă făcută acasă.
Citeste si: VIDEO| Sfaturi de la primul somelier de apă din România. La ce trebuie să fim atenți
Fructul dragonului poate fi consumat în mai multe feluri. După ce îl cureți de coajă, miezul îl poți pune în blender alături de orice altă combinație de fructe pentru un smoothie delicios. Poate fi taiat bucâțele și ținut la congelator sau poți în coaja lui să pui alte fructe dacă vrei săți surprinzi invitații cu un platou inedit de fructe.