Oamenii de știință de la Universitatea Western au descoperit o moleculă care poate ajuta la combaterea obezității și la prevenirea diabetului și a bolilor de inimă.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar de must?

Această substanță cu efecte terapeutice dovedite, denumită nobiletin, se află din abundență în portocalele dulci și în mandarine. 

Cercetările oamenilor de știință, efectuate pe șoareci, arată că acest compus derivat din citrice ar putea avea benefice semnificative pentru sănătate, în special pentru cei care se luptă cu obezitate și afecțiunile asociate îngrășării.

Efecte dovedite asupra sănătății șoarecilor

În cadrul studiului, șoarecii au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi și colesterol, fapt care duce de obicei la creșterea în greutate, rezistența la insulină și un nivel ridicat de grăsimi din sânge.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cu toate acestea, atunci când nobiletina a fost adăugată în dieta lor, șoarecii au fost vizibil mai slabi și au avut o stare de sănătate mult mai bună în comparație cu cei care nu au primit compusul.

Șoarecii cărora li s-a administrat nobiletin au prezentat niveluri reduse de rezistență la insulină și cantități mai mici de grăsimi nocive din sânge, ambii indicatori fiind indicatori-cheie ai sănătății metabolice, potrivit Knowledge.com.

Efecte dovedite asupra sănătății șoarecilor

Efecte dovedite asupra sănătății șoarecilor

[Sursa foto: Pexels.com]

Cercetătorii au descoperit că nobiletina ar putea face mai mult decât să prevină obezitatea. La șoarecii care erau deja obezi și prezentau simptome precum rezistența la insulină și niveluri ridicate de grăsimi din sânge, molecula a reușit să inverseze aceste condiții.

Efectele benefice au inclus reducerea acumulării plăcii în artere, o afecțiune cunoscută sub numele de ateroscleroză, care este un factor de risc major pentru atacuri de cord și accidente vasculare cerebral.

Oamenii de știință cred că nobiletina influențează modul în care organismul procesează grăsimea.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si