Fulgi de drojdie. Drojdia nutritivă este un organism unicelular, tulpină a drojdiei Saccharomyces Cerevisiae . Crește pe melasă, având un gust plăcut. Este spălată și uscată cu căldură pentru a fi dezactivată. De aceea, această drojdie inactivă nu are puterea de a crește, deci nu se folosește în patiserie sau în produsele de panificație.
Se găsește în magazinele naturiste sub formă de fulgi sau pudră de culoare gălbuie.
Ce substanțe nutritive conține drojdia inactivă?
După cum îi spune și numele, această drojdie este plină de substanțe nutritive: complexul de vitamine B (mai puțin vitamina B12), acid folic , seleniu , zinc și proteine.
Este bine de știut că nu conține gluten și are un nivel redus de sodiu, scrie diversificare.ro.
Cum putem să folosim drojdia inactivă?
Drojdia nutritivă are un gust plăcut, asemănător brânzei, de aceea este folosită de către vegani ca înlocuitor al acesteia. Acidul glutamaic este responsabil pentru gustul specific al aceste drojdii. Acidul glutamaic este un aminoacid ce se formează în mod natural în drojdia inactivă prin procesul de uscare. Se mai regăsește și în fructe și legume în mod natural. A nu se confunda însă cu aditivul monoglutamat de sodiu,