Gogoși umplute cu gem sau dulceață. Rețeta simplă și delicioasă
Gogoși umplute cu gem sau dulceață rețetă. Iată o rețeta simplă de gogoși cu gem sau cu dulceață. Sunt delicioase!
Gogoși umplute cu gem sau dulceață rețetă. Pentru această rețetă puteți folosi orice tip de gem sau de dulceață.
Se poate folosi gem de gutui, prune, mere sau dulceață de vișini, căpșuni, cireșe amare, afine, caise etc.
Se pune făina în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face un cuib în care se pun drojdia mărunțită, zahărul, sarea, vanilia, oul și puțin lapte cald, Se amestecă bine, până se dizolvă zahărul, încorporând făină, puțin câte puțin.
Se adaugă treptat laptele cald și se încorporează toată făina, după care se adaugă untul și uleiul, frământând și bătând aluatul ca să devină nelipicios și elastic, potrivit de moale, conform bucataras.ro
Gogoși umplute cu gem sau dulceață rețetă. Se acoperă aluatul cu un prosop curat și se lasă la căldură, ferit de curenți reci de aer până ce crește și-și dublează volumul.
Se scoate aluatul pe planșeta înfăinată bine, se mai frământă puțin cu făină ca să mai cedeze din volum și să devină mai ferm, după care se împarte în patru părți egale și se întinde prima foaie,
de maxim 1 cm grosime.Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Se pune dulceață/gem cu lingurița, din loc în loc, se acoperă foaia cu o alta și cu forma specială se decupează gogoșile, având grijă ca grămăjoara de dulceață/gem să fie în mijloc.
Se ia fiecare gogoașă și se lipește de jur împrejur, după care se lasă pe planșetă să mai crească puțin.
Gogoși umplute cu gem sau dulceață rețetă. Pentru că a fost greu să întind două foi, pentru a le suprapune apoi, celelalte gogoși le-am făcut în mod diferit. Am decupat cu forma specială cercuri de aluat, am pus dulceața/gemul în mijloc și apoi le-am acoperit cu alte cercuri de aluat. Am lipit cercurile de jur împrejur și apoi le-am lăsat să mai crească.
Se pune uleiul în tigaie, la foc mediu și când este încins se pun gogoșile la prăjit.
Se micșorează puțin intensitatea focului, ca să nu se ardă gogoșile, ci să se rumenească frumos, pe ambele fețe.Când s-au rumenit frumos pe ambele fețe, se iau cu o paletă și se pun într-un vas pregătit dinainte. Se presară cu zahăr pudră în care s-a amestecat în prealabil un plic de vanilie.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Gogoși umplute cu gem sau dulceață rețetă. Se procedează la fel până se prăjesc toate gogoșile.
Este de preferat să se mănânce calde, simple, sau cu o cană cu lapte.