Close sidebar
Close sidebar

Fulgi de drojdie. Ce este, de fapt, drojdia inactivă care a apărut în supermarketuri. Nu vă lăsați înșelați!

Fulgi de drojdie. În plină criză de drojdie în magazine, mulți comercianți au pus pe rafturi fulgi de drojdie. Mare atenție! Ce este, de fapt!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fulgi de drojdie.  Drojdia nutritivă este un organism unicelular, tulpină a drojdiei  Saccharomyces Cerevisiae . Crește pe melasă, având un gust plăcut. Este spălată și uscată cu căldură pentru a fi dezactivată. De aceea, această drojdie inactivă nu are puterea de a crește, deci nu se folosește în patiserie sau în produsele de panificație.

Citeste si: Pizza la tigaie. Un preparat pe care îl va iubi toată familia!

Se găsește în magazinele naturiste sub formă de fulgi sau pudră de culoare gălbuie.

Ce substanțe nutritive conține drojdia inactivă?

După cum îi spune și numele, această drojdie este plină de substanțe nutritive:  complexul de vitamine B  (mai puțin vitamina B12),  acid folic seleniu zinc  și  proteine.

Citeste si: TikTok a fost interzis oficial în SUA! Ce au pățit utilizatorii când au încercat să acceseze platforma- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Citeste si: Scovergi ca la bunica acasă. Rețeta originală. Află care este ingredientul secret!

Este bine de știut că  nu conține gluten  și are un nivel redus de sodiu, scrie diversificare.ro.

Cum putem să folosim drojdia inactivă? 

Drojdia nutritivă are un gust plăcut, asemănător brânzei, de aceea este folosită de către vegani ca înlocuitor al acesteia. Acidul

glutamaic este responsabil pentru gustul specific al aceste drojdii. Acidul glutamaic este un aminoacid ce se formează în mod natural în drojdia inactivă prin procesul de uscare. Se mai regăsește și în fructe și legume în mod natural. A nu se confunda însă cu aditivul  monoglutamat de sodiu, un aditiv nociv găsit în multe produse ambalate.

Citeste si: Gogoși umplute cu gem sau dulceață. Rețeta simplă și delicioasă

Câteva lingurițe de drojdie nutritivă adăugate mâncărurilor vor intensifica aroma ingredientelor prezente în aceste preparate.

Citeste si: Cozonac bucovinean. Secretul cozonacului din Bucovina, dulce si gustos

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI