Statele membre au dreptul să interzică fucționarilor publici obiectele religioase purtate la vedere. Printre acestea se numără și cruciulițele.

Decizia nu ar fi discriminatorie, câtă vreme se aplică în mod egal, indiferent de religie.

Românii nu sunt de acord cu interzicerea însemnelor religioase purtate la vedere

Posibila interzicere a însemnelor religioase naște deja controverse.

„Cruciulițele au fost la modă la un moment dat, mai mari, mai mici, nu mi se pare ceva ostentativ care ar trebui interzis. Așa cum nu se interzice vălul arabilor prin țările care nu sunt musulmane, nu înțeleg de ce mie mi-ar interzice să port cruce, că nu fac rău nimănui”, spune o femeie.

Citește și: Momente emoționante la parada de Ziua Națională din Capitală. Klaus Iohannis: „Este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul naţiunii”

Curtea Europeană de Justiție a decis că funcționarilor publici li se pot interzice însemnele religioase afișate la muncă. Decizia trebuie aplicată prin lege, de fiecare stat în parte. Scopul urmărește un mediu administrativ complet neutru și se referă la toate însemnele religioase, de la cele musulmane, la cele creștine.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„Nu-s de acord cu asta, nu. Fiecare are religia lui și și-o respectă și mi se pare urât să ne băgăm noi cu picioarele în ea”, spune o altă persoană.

„Eu n-aș fi de acord, credința e credință!”, a spus o altă femeie.

La recensământul din 2022, doar 16 milioane de români şi-au declarat religia. Peste 85 la sută sunt creștin-ortodocși.

„Nu mi se pare normal, dacă vreau să port port, nici să mă oblige, nici să-mi interzică. La fel și angajații de la stat, categoric, toți suntem la fel, de ce ar fi doctorii sau funcționarii publici deosebiți”,  este de părere o altă femeie.

„Trebuie să existe dreptul la exprimare, să lași omul în care să facă ce dorește, cu ce incomodează pe unii sau pe alții că e cineva care poartă un batic sau o cruce deci nu cred că asta este cea mai importantă problemă pe care ar avea-o cei de la Uniunea Europeană”

„Mi se pare că îi oprește din a-și exprima propriile idei și credințe, deci nu mi se pare neaparat ok, pot purta orice doresc, e religia lor dar nu impun nimănui să aibă aceeași religie”

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: TikTok, interzis oficial în SUA! Donald Trump: „Veţi vedea ce voi face”- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

Atât cei care sunt afectați de decizia Curții Supreme de Justiție a Uniunii Europene, cât și cei care sunt „păsuiți” de la aceasta, împărtășesc aceeași părere.

Citește și: S-au încheiat lucrările de reabilitare a mănăstirilor Căldărușani și Sitaru

Interzicerea semnelor religioase nu ar fi discriminatorie

La recensământ, 57.000 de oameni s-au declarat atei.

„Eu ca medic, lucrând la stat nu sunt de acord cu chestia asta pentru că eu așa cred că fiecare dintre noi suntem liberi să alegem ce purtăm, mai ales dacă nu jignim pe nimeni cu chestia asta”, spune o femeie, medic.

Interzicerea semnelor religioase nu este discriminatorie câtă vreme se aplică în mod egal, susțin juriștii curți europene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si