În acest moment sicriul Reginei se află în sala de bal de la Castelul Balmoral. Sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a se va deplasa mâine, duminică, 11 septembrie, la Edinburgh, pe cale rutieră, pentru a ajunge la Palatul Holyroodhouse, unde se va sta în Sala Tronului până în după-amiaza zilei de luni, 12 septembrie, potrivit comunicatului oficial.  

În după-amiaza zilei de luni, 12 septembrie, va avea loc o procesiune în faţa Palatului Holyroodhouse pentru a transporta sicriul la Catedrala St Giles din Edinburgh.

Regele Charles al III-lea şi membrii Familiei Regale vor lua participa la procesiune şi la o slujbă în Catedrala St Giles pentru a primi sicriul Majestății Sale.

Citeste si: Ziua în care Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată, sărbătoare națională legală

funeralii regina elisabeta a II-a

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie.

Sicriul Majestăţii Sale se va odihni apoi în Catedrala St Giles și va fi păzit de către trupele de veghe ale Companiei Regale de Arcaşi, iar poporul scoţian va putea să îşi prezinte omagiile.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Pe 13 septembrie, după-amiază, sicriul Reginei va pleca din Scoţia cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Regale de pe aeroportul din Edinburgh. Va ajunge la RAF Northolt în cursul serii. Prinţesa Regală va lua parte în această călătorie, scrie news.ro.

Sicriul Reginei va fi apoi transportat pe cale rutieră până la Palatul Buckingham, unde se va odihni în Bow Room.

Publicul va putea aduce omagiu Reginei

Miercuri, pe 14 septembrie sicriul va fi purtat în procesiune pe o trăsură de tunuri a trupei regale de artilerie a regelui, de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster. Va sta în Westminster Hall până în dimineața funerariilor de stat.

Citeste si: Ce avere are acum prințul William, după moartea bunicii sale, regina Elisabeta a II-a. Noul Duce de Cornwall a moştenit o proprietate imensă

Procesiunea va trece prin Queen's Gardens, The Mall, Horse Guards şi Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square şi New Palace Yard. După ce sicriul va ajunge la Westminster Hall, Arhiepiscopul de Canterbury va oficia o scurtă slujbă religioasă asistată de Reverendul Dr. David Hoyle, Decanul de Westminster, la care vor participa Regele şi membri ai Familiei Regale, după care va începe înmormântarea de stat.

Funeraliile de stat, programate pe 19 septembrie

Luni dimineața, pe 19 septembrie, perioada de veghe se va încheia, iar sicriul Reginei va fi dus în procesiune de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, unde se va desfășura serviciul funerar de stat. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Festin regal la Palatul Snagov! Cum au fost răsfățați invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Apoi, sicriul va fi transportat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. 

De la Wellington Arch, sicriul se va deplasa la Windsor şi, odată ajuns acolo, sicriul de stat se va deplasa în procesiune până la Capela St. George, Castelul Windsor, prin Long Walk. O slujbă de înmormântare va avea loc apoi în Capela St George's.

Citeste si: Detalii din epoca comunistă a României. Regina Elisabeta a II-a și-a ascuns periile de argint în timpul vizitei cuplului Ceaușescu, în urmă cu 40 de ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si