Close sidebar
Close sidebar

Furtuna a facut ravagii! Sute de gospodarii au fost distruse in Alba in urma ploilor torentiale care au cazut

Zeci de masini au fost distruse si mai multe drumuri au fost avariate, din cauza ploilor torentiale care au cazut vineri in judetul Alba. Peste 400 de gospodarii au fost inundate, in localitatile Bucerdea si Cricau.

L. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Alb a transmis in aceasta dimineata un comunicat prin care informeaza ca au fost inundate 51 de gospodarii din Talna, 150 de case din Ighiu si Bucerdea, 200 de la Cricau si altele din Alba Iulia, Blaj si Sebes, potrivit Mediafax.

Sute de forte, dar si militari, au intervenit in sprijinul localnicilor, iar mobilizarea continua si azi.
Zeci de masini au fost avariate, iar la Bucerdea, trei masini au fost tarate de ape si puse una peste alta. La Ighiu, Bucerdea si Cricau, apele au acoperit zece de kilometri de drum. Afectate sunt si podete si drumuri comunale din aceste zone. Mai multi oameni au fost salvati de fostele de interventie, dupa ce au ramas blocate in case, din cauza apelor care au inundat cu putere locuintele.

Si echipjele medicale au intervenit in numar mare si au ajutat persoane care erau in stare de soc.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

De asemenea, mii de locuitori din judet au ramas fara energie electrica, la ora transmiterii acestei stiri fiind nealimentate 1270 de familii. In total, au fost mobilizate peste 200 de forte, pompieri, politisti, jandarmi, reprezentanti ai Apelor Romane, dar si militari. In ajutor au venit si salvatori din judetele invecinate, Hunedoara, Cluj, Bihor si Sibiu si s-a intervenit cu buldoexcavatoare, motopompe, autobasculante si autospeciale.

”In vederea asigurarii necesarului in regim de urgenta a apei potabile pentru populatia afectata, Crucea Rosie Romana – Filiala Alba Iulia impreuna cu SC Apa CTTA Alba si ISUJ Alba vor distribui apa potabila, in functie de nevoi. Se intervine in continuare pentru inlaturarea efectelor negative”, arata CJSU Alba.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI