Close sidebar
Close sidebar

Pământul va fi lovit de o furtună solară. Cât de afectați vom fi în următoarele ore

Specialiștii au anunțat că o furtună solară va lovi Pământul, în câteva ore. Oamenii vor fi afectați.

Georgiana Balaban,

O furtună solară lovește Pământul.

[Sursa foto: Arhivă]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Planeta Pământ va fi lovită de o furtună solară. Conform experților, este cea mai puternică din ultimii cinci ani. Află cum să te protejezi în următoarele ore.

Citește si: Venus a intrat în Gemeni: Cum sunt influențate zodiile

Cea mai puternică furtună solară va avea loc în curând. Experții au anunțat că azi va lovi Pământul. Există posibile riscuri asupra rețelelor electrice, navigației prin satelit sau a rutelor aeriene, primele efecte fiind așteptate chiar la primele ore ale dimineții.

Furtuna solară care lovește Pământul

Este vorba despre o furtună geomagnetică. Nu va fi de mare intensitate, însă poate afecta transmisiile radio pe unde scurte. Cel mai probabil, sateliții artificiali nu vor fi afectați, spun oamenii de știință.

Efectele se vor resimți cel mai puternic în regiunile polare, iar unele curse aeriene ar putea fi deviate pentru a evita aceste zone.

Citește si: Un alt fenomen astronomic rar: Cinci planete din sistemul nostru solar s-au aliniat într-o conjuncție

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În anul 1972 a avut loc o furtună similară. Atunci a întrerupt comunicațiile telefonice din statul american Illinois.

Conform experților, o furtună solară este un fenomen care are loc datorită activității soarelui.

Soarele și activitatea sa interferează cu câmpul magnetic al pământului.

Citește si: Cea mai lungă zi din 2022: Pe ce dată este Solstițiul de vară? Tradiţii şi obiceiuri pentru acestă zi

Acest tip de fenomen apare ca urmare de rachete solare și de ejecții de masă coronală. Erupțiile generează un vânt solar și explozii de particule care călătoresc în direcția planetei noastre.

Când intră în câmpul magnetic al Pământului, se poate genera o furtună geomagnetică care poate dura câteva zile. Dacă acest fenomen este mare, poate întrerupe electricitatea pe planetă. Unul dintre cele mai grave efecte pe care le-ar putea avea este că ar elimina electricitatea din întreaga lume.

Citește si: Zodiile care ar trebui să se apuce de pregătirile pentru nuntă. Iată zodiile cu cele mai mari șanse să se căsătorească în 2022

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI