Provița de Jos a fost devastată de furtunile din această vară. Patru viituri puternice au devastat comuna într-o singură lună. „Curățăm drumurile, începe iarăși altă ploaie. Ne-a terminat”, a declarat primarul pentru Ziarul Incomod.

Viiturile au distrus zeci de gospodării. Devastat a fost și Drumul Județean 100 E, sediul primăriei, sala de sport, parcul din centrul comunei, un magazin și dispensarul.

„Cam zece gospodării din jurul primăriei au fost afectate de Vâlceaua Sărată, iar cel de-al doilea afluent, Valea Nucului, a inundat și el alte gospodării din comună, după ce a ieșit din matcă. La ieșire din Provița de Jos spre Provița de Sus, un alt afluent a rupt un stâlp al Electrica, iar firele au fost în apă. Au fost probleme mari și încă mai sunt”, a declarat Ionuț Bocioacă, primarul comunei Provița de Jos, pentru sursa citată.

Citeste si: VIDEO| Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină. Care sunt cele mai afectate zone

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Primarul Bocioacă a adăugat: „Este a patra oară când ne afectează inundațiile într-o lună și o săptămână, dar în centrul comunei niciodată nu s-a inundat. Nici nu știu cum să fac. Curățăm drumurile, începe iarăși altă ploaie. Ne-a terminat!”.

Furtunile extreme au devastat România

Primarul comunei a transmis că doi afluenți ai pârâului Provița, Vâlceaua Sărată și Valea Nucului, ies din matcă pe o lungime de aproximativ 800 de metri fiecare.

Pe acolo, au inundat tot ce le-a ieșit în cale, în zilele cu ploi abundente.

Citeste si: VIDEO| Avertizare Cod ROȘU de furtună! Care sunt zonele afectate

furtuni puternice în prahova
Inundații în Prahova.[Sursa foto: Libertatea.ro]

Citeste si: Întârzieri de sute de minute după furtuni

Edilul a declarat că pentru a scăpa de aceste situații, trebuie să construiască un dig de apărare din beton în zona unde cei doi afluenți creează probleme.

Citeste si: O furtună solară a lovit Pământul. Vezi care sunt efectele: "Gazul care a fost aruncat în spațiul cosmic a ajuns la Pământ"

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si