Un nou cod portocaliu de furtuni  intră în vigoare de astăzi până vineri, 2 iulie 2021, ora 06:00. Începând din această după-amiază, în Moldova, local în Maramureș, Transilvania și la munte, iar spre seară și noaptea și în Muntenia și cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Citeste si: Anunț ANM. Se întorc ploile și vijeliile în țară

Administrația Națională de Meteorologie anunță vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Vom avea parte de ploi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: COD ROȘU de ploi torențiale în patru județe din țară

Ploi și vijelii în România

Hidrologii au emis cod portocaliu și cod galben de inundații pe râurile din bazinul hidrografic Someșul Mare, valabile în perioada joi 1 iulie, ora 12.00 – vineri 2 iulie, ora 24.00, respectiv joi 1 iulie, ora 12.00 – sâmbătă 3 iulie, ora 24.00.

vremea în românia cod portocaliu de furtuni
Vremea în România.[Sursa foto: ANM]

Fenomenele vizate de specialiști sunt: scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Citeste si: VIDEO- Potop peste România. Imagini dramatice cu ce au lăsat în urma lor ploile și furtunile din ultimele zile

Potrivit prognozei meteo emisă până pe 11 iulie, în Transilvania vremea se răcește. Pe data de 3 iulie 2021 vom avea în jur de 26-27 grade Celsius. Apoi vremea se va încălzi ușor și treptat.

Conform meteorologilor, media minimelor termice va fi în scădere. În perioada 3-11 iulie nu vor mai fi variații semnificative. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă aproape zi de zi.

Citeste si: Într-o localitate montană din Canada s-au înregistrat temperaturi record. Experții susțin că omenirea este într-o stare de urgență climatică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si