"Se retrage titlul de doctor in domeniul drept, acordat domnului Oprea M. Gabriel de catre Universitatea din Bucuresti, conferit prin ordinul ministrului educatiei si cercetarii nr. 3467/16.03.2001", se arata in ordinul ministrului, postat pe site-ul MENCS.

Consiliul General al CNATDCU a mentinut decizia luata luni de Comisia de Contestatii, care a stabilit ca Gabriel Oprea a plagiat in lucrarea sa de doctorat. Presedintele CNATDCU, Viorel Barbu, declara, luni, pentru News.ro

ca membrii Comisiei de Contestatii din cadrul consiliului au respins contestatia lui Gabriel Oprea la decizia de plagiat din 1 august.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

ostul vicepremier Gabriel Oprea si-a sustinut teza de doctorat, intitulata "Plângerea prealabila- perspectiva istorica”, in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, avându-l coordonator pe Ion Neagu, fost senator PSD.

Acuzatiile de plagiat privind teza de doctorat a lui Gabriel Oprea au fost lansate in iulie anul trecut, când jurnalista Emilia Sercan a scris ca intreaga lucrare a acestuia nu continea niciun citat cu ghilimele, având paragrafe si pagini intregi copiate dintr-o lucrare similara a coordonatorului sau, Ion Neagu, si, de asemenea, dintr-o lucrare a lui Constantin Turai.

In investigatia jurnalistei Emilia Sercan se arata ca si istoricul Nicolae Iorga este preluat in citate ample fara sa fie citat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si