Close sidebar
Close sidebar

Gafa de proportii a Vioricai Dancila chiar de Ziua Imnului National! Premierul a incurcat momentele istorice si s-a facut de ras inca o data

Dancila vorbeşte in mesajul de Ziua Imnului National despre cei care la "1 decembrie 1918 s-au adunat pe Campia Libertatii de la Alba-Iulia", adunarea avand loc pe Campul lui Horea; Campia Libertatii este la Blaj si e legata de momentul 1848.

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Premierul Viorica Dancila a transmis in mesajul de Ziua Imnului National ca imnul "i-a mobilizat pe cei care, la 1 decembrie 1918, s-au adunat pe Campia Libertatii de la Alba-Iulia", dar, de fapt, evenimentul a avut loc pe Campul lui Horea din Alba Iulia, in timp ce Campia Libertatii se afla la Blaj, fiind legata de momentul 1848, cand s-a strigat "Noi vrem sa ne unim cu tara".

In mesajul sau transmis cu prilejul Zilei Imnului National, Dancila a spus: “Marcam astazi Ziua Imnului National al Romaniei, sarbatoare cu o incarcatura aparte in Anul Centenar al Marii Uniri. "Deşteapta-te, romane!" le-a insuflat curaj romanilor in multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Campia Libertatii de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimand atunci bucuria vointei implinite a romanilor de unitate”.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Adunarea de la 1 decembrie 1918 nu a avut loc pe Campia Libertatii din Alba Iulia, ci pe Campul lui Horea din Alba Iulia, unde episcopul unit al Gherlei, Iuliu Hossu, a rostit un discurs.

Pe Campia Libertatii din Blaj, judetul Alba, au avut loc, in 1848, doua adunari nationale, in lunile mai si septembrie, cand zeci de mii de oameni au strigat "Noi vrem sa ne unim cu tara!".

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI