Nicolae Ciucă a precizat că începerea producției de gaze în cadrul Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia "este un moment istoric pentru industria energetică din România". 

Citeste si: Summit G7. Noi sancțiuni la adresa Rusiei

Este primul proiect nou de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre din ultimii 30 de ani, iar luna aceasta, primele cantități de gaze naturale au fost introduse în piața autohtonă, se arată într-un  comunicat transmis de Executiv.

Citeste si: Nicolae Ciucă, explicații despre plafonarea prețului la carburanți: La o tonă de petrol național trebuie să importăm 3 tone și ceva

"România face astfel un pas decisiv pentru garantarea securității energetice, într-un moment de cotitură și în contextul în care Europa și piețele mondiale iau măsuri rapide pentru a-și aproviziona cetățenii și economiile cu energie", a declarat Nicolae Ciucă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Nicolae Ciucă: "Piața de gaze naturale este amenințată de războiul din Ucraina" 

Proiectul de la Midia va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale pe an, ceea ce înseamnă că vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum al României, a precizat premierul.

"Reprezintă un salt remarcabil și dovedește capacitatea României de a găsi noi resurse și soluții într-o perioadă în care furnizarea de gaze naturale la nivel mondial este amenințată de războiul din Ucraina", a continuat prim-ministrul României.

Noua lege off-shore permite exploatarea celui mai mare zăcământ descoperit în ultimii 30 de ani în România  

Nicolae Ciucă a felicitat compania Black Sea Oil&Gas pentru proiectul deschizător de drumuri pentru viitoarele investiții în platoul continental al Mării Negre, care aparține României.

Susținerea investițiilor în energie, abordarea pro-business și stabilitatea vor repoziționa România ca un actor regional important, capabil să asigure necesarul pentru consumul cetățenilor și economiei și chiar să devină furnizor de securitate energetică în regiune.

Noua lege off-shore vine să deblocheze investiții vitale, ce valorifică, de exemplu, gazele naturale din Marea Neagră și zăcământul valoros de la Caragele, județul Buzău, cel mai mare zăcământ descoperit în ultimii 30 de ani, în România.

Stabilitatea legislativă este completată de susținerea adecvată de către Guvern a proiectelor strategice de infrastructură de gaze naturale.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Preluarea de către Romgaz a participației în perimetrul Neptun Deep, între cele mai mari achiziții făcute de statul român, "este expresia angajamentului nostru de a valorifica gazele naturale din Marea Neagră, în beneficiul românilor și a  economiei românești", a explicat premierul Ciucă.

Ce veste bună a primit România de la Joe Biden

Premierul a precizat că, la nivel guvernamental, sunt susținute proiectele Nuclearelectrica, amintind în acest sens de dezvoltarea reactoarelor modulare mici în parteneriat cu SUA.

"Vestea bună primită recent de România de la președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, privind finanțarea etapei preliminare a studiilor de inginerie și proiectare pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici din România, este o etapă esențială pentru dezvoltarea programului nuclear civil românesc".

Operarea acestui nou tip de tehnologie și punerea în funcțiune a Unităților 3 și 4 de la Cernavodă sunt elemente cheie pentru a asigura pe termen lung țării noastre energie curată, ieftină și stabilă, consideră Nicolae Ciucă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si