Angela Merkel nu exclude eventuale consecinţe pentru proiectul de gazoduct Nord Stream 2 dacă Moscova nu oferă răspunsurile aşteptate cu privire la otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, a declarat luni purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

Navalnîi, otrăvit în Rusia cu un agent neurotoxic de tip noviciok potrivit Berlinului, a ieşit din coma indusă şi urmează să fie decuplat- ”în etape”- de la aparatul de ”vetilaţie”, a anunţat luni Spitalul Charité din capitala germană.

Citeste si: China se pregătește în secret pentru un viitor război nuclear. Pentagonul SUA, în alertă

Steffen Seibert a fost întrebat dacă eventualele sancţiuni împotriva Rusiei în cazul otrăvirii lui Navalnîi ar putea viza şi proiectul de gazoduct Nord Stream 2, destinat să aprovizioneze Germania şi Europa cu gaze naturale ruseşti.

"Cancelarul consideră că ar fi greşit să excludem aceasta chiar de la început", a spus oficialul german. Ministrul de externe german Heiko Maas a făcut duminică afirmaţii în acelaşi sens, declarând că ar 'fi greşit să excludem a priori' consecinţe pentru Nord Stream 2,  într-o intervenţie la postul public de televiziune ARD.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Când trebuie să montezi cauciucurile de iarnă ca să nu fii amendat de poliție 

Gazoductul Nord Stream 2, esențial pentru Germania, dar și pentru Rusia

Heiko Maas a dat câteva zile termen Moscovei pentru a 'contribui la clarificarea' a ceea ce s-a petrecut în cazul Navalnîi, potrivit Agerpres.

În caz contrar, 'va trebui să discutăm un răspuns cu partenerii noştri' europeni, a avertizat ministrul de externe german, a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene.

În cazul unor sancţiuni, acestea ar trebui să fie 'ţintite', a adăugat Heiko Maas, evocând în special o posibilă îngheţare a proiectului Nord Stream 2.

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, este în prezent spitalizat la Berlin. Potrivit guvernului german, el a fost otrăvit 'fără echivoc' în Rusia, în timpul unui turneu electoral, cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, conceput în perioada sovietică în scopuri militare.

SUA: Nord Stream 2 va creşte dependenţa Uniunii Europene de Rusia

SUA consideră că conducta va creşte dependenţa Uniunii Europene de Rusia pentru mărfuri, oferind Moscovei mai multă influenţă politică pe continent şi un instrument pentru o potenţială întrerupe a alimentării cu energie.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citeste si:   UE nu recunoaște alegerile din Belarus. Lukașenko a ordonat întărirea pazei la granițe

Anul trecut, SUA au început să impună sancţiuni proiectului Nord Stream 2 care au vizat direct construirea conductei.

Citeste si:   Angela Merkel are ”probe” ale unor tentative ”scandaloase” de atacuri cibernetice ruse împotriva sa! Amenințări la adresa Rusiei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si