Gem de cireşe reţetă. Vara ne aduce o mulțime de fructe cu care gospodinele se întrec în bucătărie pentru a face cele mai bune deserturi. Gemul de cireșe este nelipsit, mai ales că-l poți folosi ca topping la multe deserturi.
În clătite, pe inghețată, în lapte cu griș, gemul de cireșe completează perfect orice. Indiferent de rețeta aleasă, reuşita dulceții este dată atât de fructele folosite și de modul de pregătire.
2 kg cirese (raman 1,8 kg dupa ce se scot samburii) 600 g zahar zeama de la o lamaie
Mod de preparare gem de cirese
Spalam ciresele, le curatam de codite si le scoatem samburii. Eu am avut un ajutor de nadejde care ma scoate mereu din incurcatura cand am treburi migaloase pe care eu nu prea le agreez.
Ea le-a scos samburii iar eu le-am tocat pentru ca nu am vrut ca fructele sa ramana intregi. Initial ma gandisem sa le maruntesc la robot dar m-am razgandit pentru ca am vrut sa fie gem, nu marmelada.
Punem fierbinte in borcane curate si sterilizate bine ,pe care le punem cu capacul in jos infasurate in proasoape de bucatarie pana se racesc complet. Depozitam in camara.