Mizințev are 59 de ani și este șeful Centrului Național pentru Coordonarea Apărării, o structură de comandă înființată în 2014 pentru a conduce operațiunile militare ale Rusiei.

După aproape o lună de asediu, în care se crede că 80% din infrastructura orașului Mariupol a fost distrusă, Serghei Bratciuk, purtătorul de cuvânt al cartierului general militar din Odesa, a spus că vinovat pentru bombadamentele asupra orașului este Mizințev.

Acuzat de bombardarea întregului oraș

El a ordonat bombardarea maternității, spitalului de copii, teatrului, caselor civililor. El este cel care distruge Mariupol, așa cum a distrus orașele siriene ”, a spus Bratciuk.

Citeste si: Joe Biden, vizită în Polonia, la doi pași de granița cu Ucraina

Oleksandra Matviciuk, șefa Centrului pentru Libertăți Civile din Ucraina, a cerut ca Mizințev să fie acuzat de crime de război la Haga.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Aduceți-vă aminte de el. Acesta este Mihail Mizințev. El conduce asediul asupra Mariupolului ”,

a spus ea.

Deși nu este o figură prea cunoscută, Mizințev și-a creat o reputație de conducător brutal în timpul acestui conflict. Într-un apel telefonic interceptat și publicat de serviciile de securitate ucrainene în această săptămână, comandantul părea să ceară ca unui ofițer să i se taie urechile, ca pedeapsă pentru că nu purta uniforma corectă.

Mizințev acuză ucrainenii de teroare în masă

În ședințe înregistrate și publicate de televiziunile ruse de stat, Mizințev a spus că „bandiții”, „neonaziștii” și naționaliștii ucraineni s-au implicat în „teroarea în masă” și au comis o serie de crime.

El a mai susținut că Rusia nu folosește arme grele împotriva orașului.

Citeste si: Armata lui Vladimir Putin se pregătește să încheie „operațiunea specială” din Ucraina. Când se termină războiul?

S-a dezvoltat o teribilă catastrofă umanitară. Toți cei care depun armele primesc garanții pentru a pleca în siguranță din Mariupo l”, a spus el într-o conferință a Ministerului Apărării, săptămâna aceasta.

Mariupol, care este asediat de peste trei săptămâni, deține o importanță strategică din mai multe motive. Nu numai că este un centru economic care găzduiește o mare parte din industria siderurgică ucraineană, dar este important pentru Rusia și pentru că ar ajuta trupele sale să creeze un coridor terestru între Crimeea și regiunea Donbas din estul țării, unde se află teritoriile separatiste.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si