In generatia "Fulgi de nea", spun studiile, intra toti tineri nascuti din anii 90 si pana in prezent. Au un cult al personalitatii proprii, dar sunt deosebit de fragili, cu o toleranta redusa la frustrare si o capacitate scazuta de a face face momentelor grele din viata.

Anda Pacurar, psihoterapeut: Nu se responsabilizeaza, daca facem comparatia cu copii crescuti inainte de 89, care aveau clar responsabilitati, care mergeau singuri la scoala, care erau cu cheia de gat, stiau sa foloseasca aragazul, astazi lucrurile sunt total diferite.

Parintii, scoala si societateasunt toate de vina pentru aceste trasaturi ale generatiei.

Anda Pacurar, psihoterapeut: Sunt crescuti cumva ca niste printi. Ori, e minunat, eu mereu le spun parintilor, e minunat sa iti poti creste ca pe un print, problema e ca il pregatesti pentru o viata de suferinta.  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Persoanele din generatia "fulgilor de nea" cauta sa fie admirate. Sunt obsedate sa se promoveze pe retele sociale, fara de care nu isi mai imagineaza viata.

Anda Pacurar, psihoterapeut: Copiii de azi ajung sa fie adulti narcisici, adulti care vor sa fie admirati pentru ca sunt destepti, pentru ca au replica, nu pentru ca stiu sa faca lucruri.

Un studiu social facut in 2009 in Germania,  realizat pe 1000 de tineri,  a scos la iveala faptul ca 84% dintre cei chestionati nu concept viata de zi cu zi fara telefonul mobil si, evident, fara acces

la Internet.

 Participantii cu varste cuprinse intre 19.si 29 de ani prefera sa duca o viata solitara, decat sa piarda conexiunea la internet.

- Viata fara internet? Groaznica! Ce folosesti cel mai des? Telefon, tableta. Cati urmaritori ai? Peste 1000! Ii stii pe toti? Nu. Dar te bucuri… O data ce treci de 1000  se schimba aerul in Instagram!

- Daca ai ramane fara un telefon sau internet ce faci? Pai, imi prima instanta, sigur m-as simti singur pe lume.

Dependenta de internet si greutatea de a lega relatii in viata reala sunt motive suficiente de ingrijorare pentru psihologi,  care vad ca in noile generatii exista o indiferenta uriasa fata de problemele reale ale societatii.

Anda Pacurar, psihoterapeut:  Primesti 5 like uri, dar apoi observi ca altii au primit 500 like-uri. Si, cumva, ai nevoie, in fiecare zi de doza de like ca sa poti sa te simti valoros.

Singura iesire dintr-o astfel de situatie este in mainile parintilor, care trebuie sa-si lase copiii sa infrunte realitatile societatii si sa-i incurajeze sa dezvolte relatii in lumea reala.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si