Close sidebar
Close sidebar

Germania, un nou record de infectări. Anunţul făcut de Angela Merkel

Germania a înregistrat un nou record de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus, sâmbătă, în a şasea zi de carantină la nivel naţional, raportându-se 23.399 de noi infectări, relatează dpa.

Andreea Stoica,

Germania, un nou record de infectări. Anunţul făcut de Angela Merkel

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Acest bilanţ vine după ce Germania a depăşit vineri, pentru prima dată, pragul de 20.000 de infectări zilnice.

Sâmbătă s-au raportat 130 de noi decese cauzate de coronavirus, totalul ajungând la 11.226. Totalul infectărilor de până acum din Germania este 642.488.

Avertismentul transmis de Angela Merkel

Sistemul sanitar din Germania se apropie tot mai mult de limitele sale umane şi structurale, a avertizat în urmă cu câteva zile cancelarul german Angela Merkel, care i-a îndemnat pe cetăţeni să respecte noile restriţii impuse în această ţară, care a intrat în lockdown parţial pe întreaga lună noiembrie.

„Stă în mâinile fiecăruia dintre noi să facem din această lună noiembrie succesul nostru comun, pentru a ajunge la un punct de cotitură”, a spus Merkel.

Citeste si: Angela Merkel, avertisment de ultimă oră. Noul coronavirus reacționează mai agresiv

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Dacă în următoarele patru săptămâni reuşim să încetinim circulaţia virusului, atunci vom avea o lună decembrie suportabilă”, a adăugat cancelarul german, avertizând însă despre lupta împotriva COVID-19 că „lumina de la capătul tunelului este încă destul de departe”.

În privinţa sărbătorilor de iarnă, în special Crăciunul, Merkel a spus că acestea se vor reduce în acest an la reuniuni familiale restrânse şi că nu vor fi celebrări de amploare.

Angela Merkel

Citeste si: O altă țară din Europa intră în lockdown pentru trei săptămâni!

În aceaşi timp, noile restricţii în vigoare pentru luna noiembrie ar pute fi prelungite dacă situaţia o va impune.

„Ne apropiem tot mai mult de limitele umane şi structurale ale sistemului sanitar. Niciun guvern nu poate permite acest lucru, nici guvernul german şi eu nu doresc să-l permit”, a mai spus Angela Merkel.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI