Geta Brătescu, omagiată de Google printr-un doodle special
Geta Brătescu este omagiată, marți, de Google printr-un doodle special. A fost una dintre marile reprezentante ale artei plastice din România.
Geta Brătescu, născută pe 4 mai 1926, a fost un artist plastic, fotograf, eseist și scriitor din România.Google o celebează marți printr-un doodle special.
Opera artistică a Getei Brătescu include lucrări de grafică, desen, colaj, fotografie și ilustrație de carte. O adevărată moștenire culturală a lăsat în urma ei.
Geta Brătescu a primit în 2008 titlul de Doctor honoris causa al Universității Naționale de Arte din București.
Citeste si: Doliu în televiziune. Boala a răpus o celebră realizatoare TV
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De asemenea, Geta Brătescu a fost director artistic al revistei de literatură și artă Secolul 20/21. Un sumar al creației sale a făcut obiectul retrospectivei personale organizate la Muzeul Național de Artă în decembrie 1999. În luna mai 2007 artista a expus desene inedite la UNAgaleria în expoziția cu titlul „Cinci minute”.
Geta Brătescu a murit la 19 septembrie 2018 la vârsta de 92 de ani.
Citeste si: Pictorul român Vladimir Zamfirescu a murit la 84 de ani
„De când eram copil mai mic, rupeam hârtie, bucăţele de hârtie, pe care le puneam între plintă şi perete. Acestea erau desenele mele, pe care le respectau părinţii mei. Acest mod de a lucra, copilăresc, a crescut, am ajuns la şcoală, la şcoală făceam tot felul de asemenea exerciţii, părinţii mi le lăsau, profesorii, tot aşa, mi le lăsau în pace.
Pentru că eram şi un elev bun. Poate că sunt un elev bun şi astăzi, nu mă mai joc cu plinta, mă joc cu masa de lucru. Masă de lucru mai mare pe care o am...tot de la părinţii mei. Şi tot lucrez aşa, încă, ÎNCĂ, nu s-a ivit timpul când să nu mai pot lucra. Lucrez toată, aproape toată ziua. Şi-mi face mare plăcere. Şi-mi face plăcere şi vizita dumneavoastră”, spunea Geta Brătescu într-un interviu pentru Digi24.Citeste si: Doliu în lumea literară! A murit cunoscutul poet Ion Horea