Close sidebar
Close sidebar

Gheorghe Zamfir a fugit din România cuprins de teroare: "Ceauşescu te va omorî!"

Acum 36 de ani, Gheorghe Zamfir a fugit din România ca să nu fie ucis de regimul comunist al lui Nicolae Ceauşescu. Celebrul naist a plecat în Canada.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe vremea comunismului, Gheorghe Zamfir a fugit din România ca să nu fie ucis.  “În anul 1982 am ales calea exilului, deoarece, după spusele ministrului de Externe de atunci, Ştefan Andrei, care mi-a pus paşaportul cu viză de plecare în buzunar, aş fi avut mult mai mult de suferit dacă aş fi rămas. Mi-a şoptit la ureche: „Ia-ţi valiza, naiurile şi pleacă şi să nu te mai întorci niciodată, că va fi rău de tot pentru tine, Ceauşescu te va omorî”, a dezvăluit Gheorghe Zamfir într-un interviu pentru revista Taifasuri.

Gheorghe Zamfir a fugit din România ca să nu fie ucis:" Nicăieri nu m-am simţit ca acasă"

„Am fost nevoit, din cauza exilului, să locuiesc la început în Canada, şi apoi pe continent, în Franţa. Nicăieri nu m-am simţit ca acasă, deşi erau condiţii civilizate. M-am bucurat de respect şi de celebritate cum nu au mulţi în viaţa lor, dar pentru mine contează mai mult dragostea de neam şi împlinirea sufletească.

Tot aurul din lume, că am adunat ceva, vreo 120 de Discuri de Aur şi de Platină, nu poate înlocui un „Bună dimineaţa, maestre!” spus cu inima caldă de tanti Leana, din piaţa de la Găeşti. Nu ştiu dacă puteţi înţelege. Nu mulţi ar putea”, a mai dezvăluit Zamfir.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Gheorghe Zamfir a fugit din România ca să nu fie ucis:" E greu să-ţi dai seama cine te urmărea şi raporta"

Pe vremuri, Gheorghe Zamfir a fugit din România ca să nu fie ucis.

Întrebat dacă şi-a văzut dosarul de la Securitate, Zamfir a mărturisit:  “Da. L-am citit integral.  E greu să-ţi dai seama cine te urmărea şi raporta, pentru că numele celor în viaţă erau acoperite cu negru, iar celelalte erau cu nume de cod. Nu e nimic spectaculos acolo. Doar raportări din străinătate, pe unde umblam şi cu cine mă întâlneam. Cum vorbeam cu cei din diaspora împotriva regimului comunist şi cam atât”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI