O chiuvetă și o baterie chiuvetă bucătărie se schimbă, de asemenea, odată cu moda și se adaptează la nevoile momentului. Deși există anumite tendințe în creștere, în mod logic nu există o singură linie de urmat și totul va depinde de stilul general al bucătăriei, de spațiul disponibil și, de asemenea, de gustul personal al fiecărui proprietar.

Cum alegi cea mai bună chiuvetă pentru bucătărie

Pentru a alege chiuveta potrivită, trebuie să țineți cont de mai multe aspecte: locul sau modul în care doriți să o amplasați, materialul, forma. În continuare vă oferim mai multe informații despre fiecare dintre acești factori pentru a vă ajuta să găsiți chiuveta perfectă.

În funcție de cum o plasați

Dacă ne concentrăm asupra tipurilor de chiuvete care există în funcție de amplasarea lor, putem distinge trei tipuri principale:

Sub blat: Acesta este cel mai recomandat tip de chiuvetă pentru blaturi din granit, piatră sau materiale sintetice. Din punct de vedere estetic, blatul de lucru și chiuveta sunt îmbinate pentru a crea un sentiment de continuitate. În plus, îmbinările de suprafață sunt eliminate, ceea ce le face mai ușor de curățat. Și, de asemenea, utilizează mai bine spațiul de lucru.

Citeste si: Cum să îți transformi curtea pentru vară? TOP 5 elemente pentru o curte de vis

Încastrabilă: Acest tip de chiuvetă este recomandat pentru blaturile din lemn și laminat. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu poate fi instalat în alte tipuri de materiale. Marginile chiuvetei sunt situate deasupra blatului de lucru și încorporează de obicei un scurgător. Principalul dezavantaj este că, deoarece sunt fixate pe suprafață cu silicon, îmbinările ajung să se murdărească. Ca avantaje, este posibil să alegeți dintr-o mare varietate de culori, dimensiuni, materiale și forme.
Acestea sunt fabricate în principal din oțel sau rășină.

Citeste si: Stilurile rustic, vintage sau industrial- tot mai abordate în zilele noastre. Iată de ce

Pe blatul de lucru: În aceste cazuri, chiuveta se află complet deasupra blatului de lucru și lasă să se vadă întregul corp al chiuvetei. Dacă chiuveta dvs. are un design special și doriți să îl evidențiați, aceasta este o opțiune de luat în considerare.

În funcție de formă

De asemenea, este posibil să se clasifice tipurile de chiuvete în funcție de forma lor:

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Chiuvetă cu o cuvă: Acesta este un tip de chiuvetă destul de comun. Acestea sunt foarte convenabile dacă trebuie să economisiți spațiu sau dacă aveți deja o mașină de spălat vase.

Chiuvetă cu scurgător: Aceste chiuvete, după cum sugerează și numele lor, încorporează un spațiu pentru scurgerea obiectelor care se spală.

Chiuvetă cu două cuve: Există un model de chiuvetă ce include și o mică cuvă sau model cu două cuve mari, care vă permite să lăsați obiectele pe care urmează să le spălați într-una dintre cuve, în timp ce îl folosiți pe celălalt pentru

a le curăța. Acestea pot avea o baterie chiuvetă bucătărie specială.

În funcție de material

Chiuvetele pot fi produse din diverse materiale:

Oțel inoxidabil: foarte igienice și ușor de curățat. Principala lor problemă este că nu sunt foarte rezistente la zgârieturi și pot acumula pete de calcar. Cu toate acestea, ele sunt în general foarte durabile.

Materiale sintetice sau rășini: În comparație cu oțelul inoxidabil, chiuvetele sintetice sunt foarte rezistente la zgârieturi și nu rețin la fel de mult calcar. În plus, acest tip de material este foarte rezistent la șocuri și la temperaturi ridicate.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ceramică: sunt destul de rezistente și durabile și sunt, de asemenea, ușor de curățat. Acestea sunt perfecte dacă doriți să obțineți o bucătărie în stil rustic. Principalul lor dezavantaj este prețul.

Citeste si: Cum sa obtii un pret mai bun pentru locuinta pe care o vinzi?

Marmură sau granit: Pietrele naturale oferă întotdeauna o rezistență și o durabilitate mai mari. Cu toate acestea, prețul lor este destul de ridicat și, în cazul în care piatra este poroasă, întreținerea lor poate fi complicată.

Sticlă: Acest tip de material oferă o rezistență redusă la impacturi, dar, pe de altă parte, este foarte igienic. De asemenea, rezistă destul de bine la zgârieturi și la calcar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si