Ce-i drept, te va costa mai mult decat o masina second hand, poate va trebui chiar sa faci si un credit in acest sens, insa faptul ca te-ai orientat pentru o masina noua, este alegerea cea mai buna.

Vei avea siguranta ca masina nu are nicio defectiune, iar daca vor aparea probleme cu ea, acestea nu-ti vor da foarte mari batai de cap, pentru ca o masina noua beneficiaza intotdeauna de garantie de la producator.

In plus, nimic nu se compara cu „mirosul de masina noua”, iar odata instalat confortabil la volan vei simti din plin acest lucru.

Mai intai va trebui sa stii foarte bine ce fel de automobil isi doresti, ce dotari, ce tip de combustibil foloseste, dar si ce costuri de intretinere presupune modelul pe care ti-l doresti. De pilda, daca te-ai orientat spere o marca americana, te poti adresa unui dealer autorizat Ford, autovehiculele din aceasta gama numarandu-se printre cele mai populare in lume.

 

Dotarile

Daca este vorba de masina luata direct din showroom,  atunci trebuie sa aiba cele mai noi dotari ale gamei. Ne aflam in plin avant tehnologic, asa ca modelele noi vin echipate cu sistem de navigatie si o serie de alte aplicatii care fac deja parte din dotarile standard.

Senzorii de parcare, camera de marsarier, comenzile pe volan si chiar comenzile vocale trebuie sa fie dotari care sa nu lipseasca unei masini noi in anul de gratie 2019.

De asemenea, confortul tau si al pasagerilor este foarte important, iar instalatia de climatizare este elementul cheie. Marea majoritate a modelelor noi sunt dotate cu aer conditionat, dar pentru un plus de confort poti opta pentru o instalatie cu clima bizonala in habitaclu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

 

Costurile necesare intretinerii

Odata achizitionata masina noua, nu inseamna ca ai scapat de cheltuieli. E drept, costul de achizitie a fost o investitie consistenta, dar trebuie sa fii constient ca masina iti va „manca bani” in continuare.

E vorba de costul carburantului, al pieselor care trebuie schimbate periodic din cauza uzurii, consumabilele, costul intretinerii si al eventualelor reparatii de care va avea nevoie masina dupa expirarea garantiei. Mai adauga la toate astea impozitul si asigurarea auto obligatorie, care se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica a motorului.

Este recomandat sa calculezi la cat s-ar ridica anual valoarea acestor cheltuieli si sa tii cont si de acest aspect atunci cand iti vei alege masina.

 

Siguranta

Desi l-am lasat la urma, acesta este un criteriu extrem de important de care trebuie sa tii cont.

Discuta cu dealer-ul despre acest aspect, intreaba care este calificativul obtinut la testele NCAP de masina pe care ti-o doresti, iar daca aceste este de cel putin 4 stele poti fi linistit in aceasta privinta. Verifica numarul airbag-urilor si amplasarea acestora, centurile de siguranta precum si celelalte dotari care tin de siguranta masinii.

Nu cumpara o masina fara sa o testezi mai intai. Nesteautomotive.ro iti ofera posibilitatea de a face un test drive cu fiecare model din oferta proprie, pentru a de ajuta astfel sa te decizi mai usor.

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Cu aceasta ocazie vei putea sa constati direct din spatele volanului daca masina se ridica la nivelul pretentiilor tale, ii vei testa performanta, felul in care raspunde la comenzi distanta de franare si multe altele.

Nu trebuie sa te grabesti, iar daca nu te pricepi foarte bine sa testezi masina, apeleaza la ajutorul cuiva care stie s-o faca.

 

In cazul in care masina dorita iti depaseste bugetul pe care il ai la dispozitie, poti sa mai reduci din lista de optiuni, eliminandu-le pe cele de care nu vei avea neaparata nevoie. Oricum, cele mai noi modele vin cu foarte multe optiuni incluse in varianta standard, asa ca nivelul de confort si siguranta nu se vor reduce foarte mult, spre deosebire de pretul masinii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si