Dacă vrei să achiziționezi un laptop, dar nu știi care sunt cele mai importante specificații la care să fii atent, am pregătit un articol cu recomandări utile, astfel încât misiunea ta să fie cât mai ușoară.

1. Durata de viață a bateriei

Laptopurile au o baterie încorporată care permite utilizarea independent de conectarea la o priză electrică. Acesta este un criteriu important dacă vei lucra în locații în care nu există acces la electricitate sau dacă vei dori să te folosești de laptopul tău atunci când călătorești.

Citește și: O mamă le-a făcut copiilor ei detoxifiere digitală. Ce a urmat după

2. Conectivitate

Poți găsi laptopuri echipate cu Wi-Fi, Bluetooth și alte opțiuni de conectivitate- cum sunt porturile USB, HDMI, Ethernet etc.- care permit conectarea cu ușurință la internet, alte dispozitive și periferice.

3. Dimensiune și greutate

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Laptopurile vin în diferite dimensiuni, de la modele mici și ușoare până la modele mai mari și mai grele. În funcție de nevoile tale, alegeți un laptop adecvat din punct de vedere al greutății și dimensiunii, astfel încât să te poți deplasa cu ușurință cu el.

4. Procesor

Această componentă este creierul laptopului și determină cât de repede pot fi îndeplinite sarcinile pe care le primește. Alege un laptop cu un procesor care să corespundă nevoilor tale, cum ar fi navigarea pe internet, verificarea e-mailului, editarea video sau rularea unor jocuri de ultimă generație.

Citește și: 3 instrumente utile pentru planificarea bugetului lunar

5. Memorie RAM

Random Acces Memory (RAM) este utilizată pentru a stoca temporar datele, atunci când laptopul rulează aplicații sau deschide fișiere. RAM este o memorie volatilă, ceea ce înseamnă că nu păstrează informațiile pe care le stochează, ci le șterge atunci când laptopul este oprit. Alege un laptop cu suficientă memorie RAM, indiferent dacă este vorba de sarcini de bază sau de aplicații mai solicitante. Diferența dintre RAM și dispozitivele de stocare, cum sunt HDD sau SSD se referă la timpii de acces mult mai rapizi, ceea ce duce la performanțe superioare ale laptopului. Cantitatea de RAM pe care o are un computer este de obicei măsurată în gigabiți (GB) și poate varia de la câțiva GB în până la câteva zeci de GB în stațiile de lucru sau servere de ultimă generație.

6. Spațiu de stocare

Va trebui să alegi un laptop cu spațiu de stocare adecvat pentru nivelul de date pe care îl utilizezi. Acesta se referă la documente, fotografii, videoclipuri sau alte fișiere. Poți alege între un hard disk HDD, o unitate SSD sau o combinație a ambelor.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

· Un hard disk (HDD) este un tip de dispozitiv de stocare a datelor care utilizează stocarea magnetică pentru a păstra și prelua informații digitale. Este un dispozitiv de memorie nevolatilă, ceea ce înseamnă că poate reține datele chiar și atunci când alimentarea este oprită.

Citește și: Simți că nu mai ai timp pentru lucrurile importante? Top 3 achiziții care îți vor ușura munca prin casă!

· O unitate SSD, este un tip de dispozitiv de stocare a datelor care utilizează memorie flash bazată pe NAND pentru a stoca și a prelua informații digitale. Spre deosebire de HDD, SSD-urile nu au părți mobile, ceea ce le face mai rapide, mai durabile și mai puțin predispuse la defecțiuni mecanice.

Laptopul este o alegere excelentă, iar în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție poți face o achiziție de top, cu performanțe similare sau chiar mai bune decât un desktop. Ține cont de informațiile de mai sus, iar laptopul pe care îl vei cumpăra te va ajuta la maxim să îți îndeplinești responsabilitățile de la muncă, dar și să te relaxezi în fața unui film bun sau cu un joc atractiv.

Citește și: Îți place să fii întotdeauna la curent cu cele mai noi gadget-uri apărute? Iată care sunt cele mai căutate accesorii pentru smartphone în rândul tinerilor!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si