Close sidebar
Close sidebar

Gigi Becali a încercat să îi îmblânzească pe judecători: „Am donat peste 60 de milioane de euro către biserici și bolnavi!”

Gigi Becali dorește să fie reabilitat penal, asta după ce a fost eliberat condiționat. Finanțatorul FCSB a făcut cerere de „albire”, după cum chiar el s-a exprimat la mijlocul lunii ianuarie, atunci când a ajuns la sediul instanței supreme.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Becali dorește să scape de pedeapsă, deoarece consideră că a plătit destul pentru faptele sale. Omul de afaceri vrea să fie reabilitat penal așa că a invocat argumente pentru a-i convinge pe magistrați, conform cancan.ro.

Finanțatorul FCSB a stat în închisoare un an și zece luni, deși pedeapsa era de trei ani și șase luni. Gigi Becali a ieșit condiționat din închisoare, în aprilie 2015. Dreptul de a vota i-a fost interzis lui Becali pentru o perioadă de timp, însă el vrea să devină un cetățean cu drepturi normale. Milionarul vrea să recupereze drepturile mai repede decât a decis instanța. Astfel, a ajuns la Tribunalul București, iar de aici la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a deschis proces pentru reabilitarea judecătorească.

Gigi Becali argument pentru judecători: „Am donat peste 60 de milioane de euro către biserici și bolnavi!”

„Vin aici fără belele, vin cu pace adică, vin pentru albire. Este, să spunem, o mică îndreptare. Interdicţiile sunt de a alege şi de a fi ales. Oricum, nu mă interesează funcţia de demnitate publică, să aleg, să zicem aşa şi aşa. Ca să candidez nu mă interesează.

Deci, nu e mare lucru. Trebuie această reabilitare. Dacă nu o ceri, nu o iei niciodată”, a menționat Gigi Becali, înainte de a intra la ÎCCJ. Omul de afaceri a ieșit însă, plin de speranță: „Procurorul nu a fost așa de vehement!”.

Cancan.ro are în exclusivitate argumentele folosite de Gigi Becali în fața magistraților, chiar dacă nu a reușit să îi convingă.

„Petentul arată că, de la data la care a terminat de executat pedeapsa principală și până în prezent, nu a suferit o nouă condamnare, în intervalul de timp prevăzut de art.166 lit. a Cod penal, respectiv 4 ani, iar în această perioadă a avut asigurată existența prin muncă cinstită, a avut o conduită bună si a achitat în întregime despăgubirile civile și cheltuielile judiciare la plata cărora a fost obligat, în acest sens depunând dovada”.

Citeste si: Michael Schumacher de nerecunoscut după 7 ani de comă. Vezi cum arată fostul pilot

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie a mâncat cenușa soțului mort când a aflat că acesta a înșelat-o toată viața. A scris și o carte despre asta- antena3.ro

Becali a menționat și că a construit o clinică oncologică, pentru a-i ajuta pe cei în suferință: „Petentul menționează că în această perioadă a înființat o Clinică-__, persoană juridică cu sediul în București, înmatriculată în Registrul Comerțului București sub nr.J40/833/31.01.2017- al cărei obiect principal este asigurarea de servicii medicale de specialitate și nu numai în principal pentru bolnavii oncologici.”

Citeste si: Știrile Kanal D pot fi urmărite, de astăzi, LIVE și pe pagina de Facebook

Finanțatorul FCSB susține de asemenea că a făcut donații de peste 60 de milioane de euro către bisericii: „Totodată, din veniturile pe care le-a avut a donat cea mai mare parte către biserici, către bolnavi, către centre sociale. Menționează că a efectuat donații de peste 60 de milioane de euro”.

Gigi Becali a primit trei ani și jumătate în dosarele care au vizat schimbul de terenuri cu MApN. Omul de afaceri este condamnat și pentru valiza cu bani destinată jucătorilor de la Universitatea Cluj și sechestrarea celui care i-a furat mașina.

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Kate Middleton, din nou la spital! Care este starea de sănătate a Prințesei de Wales după ce a anunțat că s-a vindecat de cancer- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie a mâncat cenușa soțului mort când a aflat că acesta a înșelat-o toată viața. A scris și o carte despre asta- antena3.ro

Citeste si: Reacţia lui Meleşcanu după ce CCR a decis că alegerea sa la conducerea Senatului e neconstituțională

Becali a executat pedeapsa de un an și zece luni la penitenciarul Poarta Albă, apoi a fost trimis să lucreze la Academia Gheorghe Hagi, fiind apoi eliberat condiționat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI