Marea protagonistă a filmului italian, Lollobrigida era născută la Subiaco, la 14 iulie 1927.

Citește și: A murit Modeste M'Bami, fost internațional camerunez. Care este cauza decesului

Ea a cunoscut faima în anii 1950, fiind considerată un sex-symbol al filmului din Peninsulă.

În septembrie anul trecut, actriţa, cunoscută unei generaţii sub numele de la Bersagliera, a fost operată de o fractură la femur după ce a căzut în casă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Povestea de dragoste impresionantă dintre Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță: „Verigheta nu o scot din deget pe scenă”

Cu patru ani în urmă, Lollo ajunsese la spital din cauza unui accident casnic. Cu acea ocazie, actriţa a fost luată în îngrijire de medicii de la Sant'Eugenio, un spital nu departe de vila ei de pe Appia Antica, şi a fost externată câteva zile mai târziu.

Cine a fost Gina Lollobrigida

Gina Lollobrigida a jucat în filme precum „Oraşul se apără”, „Fanfan la Tulipe” sau „Pane amore and fantasy”, un imens succes al cinematografiei italiene, şi „Notre-Dame de Paris” (1956), unde a fost Esmeralda.

Gina Lollobrigida a oferit partituri memorabile în dramele istorice „Solomon şi regina din Saba” (1959) şi „Venere imperiale” (1962). La Hollywood, i-a dat replica lui Humphrey Bogart în „Mai tare ca diavolul” (1953), precum şi lui Burt Lancaster şi Tony Curtis în „Trapeze” (1956).

Citește și: A murit o dublă campioană olimpică. Doliu în lumea sportului

În ultimii ani se dedicase artei şi fotografiei.

Ea a fost implicată şi în politică, iar în 1999 a candidat fără succes pentru Parlamentul European din partea partidului condus de Romano Prodi. În anii 1970 a reuşit să obţină un interviu în exclusivitate cu fostul lider cubanez Fidel Castro.

Citește și: Doliu în lumea muzicii clasice! A murit marele violonist Ștefan Huroș, la 88 de ani

Gina Lollobrigida avea un fiu, Andre Milko Skofic, născut în 1957.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si