In articol:
Gogoși. Ingrediente necesare:
600 g făină
300 ml lapte călduț
35 g drojdie
4 linguri zahăr
Citeste si: Secretul clătitelor americane. Ingredientul secret care le face extrem de pufoase. Rețeta originală
4 gălbenușuri de ou
1-2 linguri esență de rom
un vârf de sare
80 g unt topit sau margarină topită
Gogoși. Mod de preparare:
Activăm drojdia în 100 ml de lapte călduț, cu o linguriță de zahăr. Frământăm un aluat moale din laptele rămas și din restul ingredientelor… Adăugăm și drojdia. Ungem fundul unui bol mai mare cu ulei, punem aluatul în bol, acoperim cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm la dospit până își dublează volumul (aprox. 60 minute).
Citeste si: Friptură de pui cu miere şi muştar la cuptor. Vei obține cea mai fragedă carne
Gogoși. Întindem aluatul pe o suprafață presărată cu făină, la o grosime de aproximativ un deget, și decupăm rondele cu ajutorul unui pahar. Acoperim pentru încă 30 minute. Într-o cratiță mai mare, încingem uleiul… Împingem ușor cu degetul mijlocul gogoșilor și cu partea aceea în jos, le punem în uleiul fierbinte, scrie bzi.ro.