Astfel se explică faptul că serialul de televiziune de tip reality difuzat de Discovery, Goana după aur (Gold Rush), s-a transformat într-o adevărată franciză de succes.

Primul episod Gold Rush a fost difuzat în anul 2010. După ce sezonul 13 al celebrei emisiuni a fost lansat în toamna 2022, iată că în această vară publicul poate urmări noul sezon Goana după aur: Povestea lui Parker, un spin-off al francizei care urmărește eforturile de exploatare a aurului ale unor companii miniere de familie.

Acțiunea din cadrul tuturor producțiilor Gold Rush se petrece în regiunea Klondike din Dawson City, Yukon, Canada, precum și în statul Alaska din Statele Unite ale Americii.

Despre ce este vorba în noul sezon Goana după aur: Povestea lui Parker

Cel mai recent sezon al spin-off-ului Goana după aur: Povestea lui Parker în prezintă din nou pe Parker Schnabel, în vârstă de 28 de ani. După eșecul său cu mina din Alaska, tânărul întreprinzător caută o nouă cale de a ajunge să exploateze aurul ascuns în pâmânt. El călătorește în America de Sud, pornind în Peru pe urmele legendarilor incași. Parker este însoțit de echipa sa: Tyler Mahoney, Danny Etheridge și Dr. Diego Lazarzaburu.

Iată așadar un autentic serial de aventură de tip reality, printre cele mai populare programe de la Discovery, care oferă telespectatorilor posibilitatea de a urmări protagoniștii în diverse încercări extreme.

Aceștia trebuie să treacă de râuri din junglă și să se confrunte cu fel de fel de pericole și provocări neașteptate, demne de scenariile unor filme de acțiune de la Hollywood.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Echipa lui Parker este ajutată de un miner de aur cu experiență, în scopul identificării de strategii de exploatare minieră transmise de incași. Goana după aur: Povestea lui Parker este produs pentru Discovery de Raw Television și poate fi urmărit și în România.

Importanța aurului în societate

Într-o lume a monedelor digitale și a inteligenței artificiale, iată că aurul rămâne o constantă în ceea ce privește valoarea bogăției. Chiar și în lumea modernă actuală, aurul este referință pentru masa monetară, banii emiși de băncile naționale în întreaga lume. Aurul este considerat o metodă sigură de economisire pe termen lung, inclusiv în perioade mai tulburi, când economia globală se confruntă cu unele probleme.

Descoperirea aurului este relevantă chiar pentru dezvoltarea societății de-a lungul timpului, din epoca antică a bronzului și până în epocile moderne. Simbol al prestigiului, aurul este astăzi folosit nu doar pentru bijuterii, ci și în industrie. Cea mai mare cantitate de aur este însă păstrată tocmai ca referință pentru banii aflați în circulație.

Jocuri video cu tematica Gold Rush

De altfel, există numeroase programe asociate serialului documentar Goana după aur. Printre altele, menționăm Gold Rush: South America, Gold Rush: White Water, Gold Rush: Dave Turin's Lost Mine și Gold Rush: Winter's Fortune.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Implicit, franciza s-a dezvoltat și într-o altă zonă de divertisment- jocurile video. Gold Rush: The Game este titlul unui joc video de simulare lansat în anul 2017 de către Code Horizon pentru PC-uri cu Microsoft Windows și pentru console PlayStation 4 și Xbox One.

De altfel, tema aurului- asociată cu marile câștiguri- este adesea prezentă și în multe jocuri ca la aparate online. Cel mai relevant exemplu este slotul Gold Rush de la Pragmatic Play, lansat în 2017.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si