In articol:
- Turiștii revin în zona Transalpinei pentru balmoș și mâncare ciobănească
- Condițiile de deschidere a punctelor gastronomice
Zeci de gospodării din Oltenia au participat la cursurile gratuite, organizate de Guvern. Cu toții vor să-și deschidă puncte gastronomice locale, acolo unde să vină turiștii îndrăgostiți de zonele mioritice și de mâncărurile tradiționale.
”Foarte mulți turiști nu găsesc unde să mănânce. Adică un turist de la oraș nu mănâncă acolo ce mănâncă la noi, la Novaci.”, a explicat Adrian Ionescu, cursant.
Turiștii revin în zona Transalpinei pentru balmoș și mâncare ciobănească
Gazda cursanților a fost Mărioara, prima băciță din zona de munte a Gorjului care și-a deschis o astfel de afacere chiar în zona Transalpinei.
Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro
”Avem o zonă foarte frumoasă. Eu îi zic tot timpul Raiul pe pământ. Transalpina pornește de aici, de la Novaci. Pe aici trec, vară și iarnă, sute de mii de turiști și e necesar să se bucure de bucatele noastre sănătoase și tradiționale.”, a spus Mărioara Băbu, gazda cursanților.
Pe lângă pașii prin care își pot deschide micile afaceri, cursanții au mai învățat cum să se comporte cu turiștii.
Condițiile de deschidere a punctelor gastronomice
Cât privește condițiile de înființare, doritorul trebuie să aibă doar atestat de producător și să fie înregistrat la Direcția Sanitar-Veterinară. În plus, el poate lucra doar cu membrii familiei, fără să aibă de plătit salarii.