Close sidebar
Close sidebar

Gospodinele din Maramures se pregatesc de Paste! Iata cum folosesc femeile valtoarea

Este forfota mare in gospodariile maramuresenilor. Inca din zori de zi se munceste, atat in casa, cat si la valtoare, ca doar vin sarbatorile de Paste. Imbracate in straiele primite mostenire de la bunici, tinerele sunt pe cat de harnice, pe atat de mandre.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Asemenea sufletului trebuie sa le fie casele: curate, in prag de sarbatoare! Gatite mandru, gospodinele din nordul tarii nu mai prididesc cu treaba!

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Mostenire de familie, valtoare este pentru tanti Maria cea mai de pret avutie. Printre putinele din tara, masina de spalat din vremuri stravechi aduna gospodinele ca albinele la miere. Cu mai putin de doua saptamani inainte de Pasti, nu e localnica sa nu vina aici, dornica sa-si umple asternuturile cu miros de primavara!

Cum valtoarea de la Gorgan, asa cum o stiu oamenii locului, este printe singurele din zona, a devenit si o atractie pentru turisti, spune gazda noastra.

Dupa 10-15 minute in apa involburata, tolurile sunt ca noi! Acum ca nici fir de praf nu mai e, turistii pot sa vina!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI