Close sidebar
Close sidebar

Grădina Botanică din București, decimată de ploaia înghețată! Zeci de arbori seculari doborâți la pământ! În ciuda pericolului încă prezent accesul vizitatorilor nu a fost restricționat!

E prăpăd în Grădina Botanică din Capitală, după ce zeci de copaci s-au rupt în urma înghețului de acum câteva zile.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Zeci de arbori, unii seculari, s-au rupt în urma ploii înghețate de acum câteva zile, în Grădina Botanică din Capitală. Copacii s-au frânt sub greutatea gheții și au provocat prăpăd. Cea mai afectată zonă a fost cea dinspre strada Dr Dimitrie Brândză, acolo unde arborii au rupt gardul și s-au prăbușit peste mașinile parcate în zonă. În această dimineață, mai multe echipe acționau cu drujbe pentru îndepărtarea copacilor căzuți de pe aleile din Grădina Botanică.

Mai grav este că accesul în Grădina Botanică nu a fost oprit în această dimineață, când bucăți mari de gheață au început să cadă de sus. Astfel, vizitatorii aveau liber la plimbare pe aleile înghețate din Botanică. Doar câțiva bucureșteni au îndrăznit însă să intre în ”paradisul înghețat” din cartoerul Cotroceni, însă printre aceștia se aflau și câțiva copii.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Grădina Botanică din București este administrată în prezent de Universitatea București, în cadrul acesteia aflându-se și Facultatea de Biologie.

Citeste si: Ce se întâmplă cu șoferii care și-au găsit mașinile avariate din cauza ploii înghețate. Autoritățile au declarat dacă vor fi despăgubiți

Ploaia înghețată de weekendul trecut a provocat daune uriașe în Capitală și în județele învecinate.  După 4 zile de ”freezing rain” bilanțul este unul negru: 1752 copaci căzuți, 26 stâlpi de electricitate și 80 cabluri electrice puse la pământ, 221 autoturisme avariate și 62.000 de case fără curent.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI