Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Grație și eleganță, din primii ani de viață. Pasiunea pentru balet câștigă teren în rândul fetițelor

Visează să ajungă artiste și muncesc din greu pentru visul lor, chiar dacă sunt încă mici. Vorbim despre fetițele pasionate de balet care sunt din ce în ce mai multe. Am făcut și noi o vizită unei școli de balet din Capitală ca să aflam ce înseamnă perfecționarea de la vârste fragede.

Redactia Stirile Kanal D,

Grație și eleganță, din primii ani de viață. Pasiunea pentru balet câștigă teren în rândul fetițelor

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În centrul metropolei, într-o sală tapetată cu oglinzi, zeci de fetițe se antrenează din greu și fac primii pași spre un vis măreț: acela de a deveni balerine profesioniste. Micuța Izabela este una dintre ele.

Citește și: EXCLUSIV: Fetița cu voce de aur care a cucerit inimile românilor/ Adelina Nedelcu: ”Pe scenă e lumea mea”

Izabela Niculescu: „Am început să văd doar cum e, doar că între timp mi-am dat seama că îmi place foarte mult și că vreau să am un viitor în balet.”

Pasiunea pentru balet câștigă teren în rândul fetițelor

Copila are numai 10 ani și face balet de mai bine de jumătate din viață. Este fascinată de mișcările elegante și delicate ale balerinelor și de coregrafiile alerte și spectaculoase pe care le vede la profesioniste.

Încearcă și ea să le învețe, dar este abia la început de drum. Piruetele și mersul pe poante nu sunt atât de ușoare pe cât parc în le privești.

Izabela Niculescu: „Prima dată când le-am învățat mi s-au părut un pic grele, doar că am văzut că piruetele sunt ceva ce eu pot face din fire. Între timp am învățat tot felul de piruete.”

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Sub atenta îndrumare profesoarei lor, micuțele speranțe ale baletului românesc reușesc să descopere minunata lumea dansului.

Coregrafiile sunt adaptate astfel încât să poată fi ușor de abordat pentru mai multe categorii de vârstă. Chiar și cea mai mică participantă, în vârstă de numai 5 ani, reușește să execute diverse piruete.

Natalia: „Am venit în sala de balet când aveam 4 ani. Și ce îți place cel mai mult: baletul sau gimnastica? Baletul.”

Laura Alecsandruă-Păun, coregrafă: „Nu este ușor ceea ce facem, dar ajută foarte mult ajută să ne dezvoltăm frumos.

Ne ajută să ne menținem o postură elegantă, să fim cât mai stricți cu noi dacă facem ceea ce ne place. Trebuie să avem grijă și la alimentație. Nu este ușor, dar este o artă.”

În spatele unei cariere de succes stau foarte multă muncă și perseverență, iar în spatele reușitei se află și sacrificii.

Roxana Dinu, coregrafă: „Cursurile care ne duc la performanță încep de la 6 ore pe săptămână minim, ajung chiar la 4 ore pe pe zi pentru că majoritatea urmează și cursuri de balet și cursuri de gimnastică și cursuri de dans contemporan, toate au legătură unele cu celelalte.”

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Cursurile de balet pot fi urmate și de fetițe și de băieți, iar părinții pot să-i înscrie la astfel de cursuri începând cu vârsta de 3 ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI