Presedintele Klaus Iohannis nu a tinut un discurs public la ceremonia de depunere a jurmamantului de catre ministrii Gratiela Gavrilescu si si Viorel Ilie, el stand doar de vorba cateva zeci de secunde cu presedintele PSD Liviu Dragnea si cu premierul Sorin Grindeanu.

Gratiela Gavrilescu, noul ministru al Mediului,

Dupa ce ministrii Gavrilescu si Ilie au depus juramantul, consilierul de stat Gheorghe Angelescu a anuntat ca ceremonia s-a incheiat. Presedintele a mers sa le stranga mana presedintilor celor doua Camere si ministrilor prezenti la ceremonie, vorbind cateva zeci de secunde cu Sorin Grindeanu, care a parut amuzat.

Iohannis a schimbat cateva cuvinte si cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. Ajuns in dreptul jurnalistilor, presedintele le-a spus: ”Astazi numai va salut”. Dupa care a revenit la Dragnea, cu care a mai vorbit putin.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Presedintele a parasit apoi sala, insa presedintii Camerelor si ministii au mai zabovit cateva minute in Sala Unirii de la Palatul Cotroceni.

De obicei, la astfel de ceremonii, seful statului sustine un scurt discurs ceea ce nu s-a mai intamplat cu aceasta ocazie.

Noul ministru al Mediului, Gratiela Gavrilescu, si noul ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, au depus juramantul ca membri ai Guvernului.

Administratia Prezidentiala a anuntat, inca de vineri, ca decretele vor fi semnate in cursul zilei de luni, iar la ora 17.00 va avea loc ceremonia de depunere a juramantului.

Viorel Ilie, noul ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul

Gratiela Gavrilescu, actual ministru pentru Relatia cu Parlamentul, preia portofoliul lui Constantin de ministru al Mediului si functia de vicepremier. In locul ei, este numit Viorel Ilie.

Liderii ALDE, reuniti duminica trecuta in sedinta Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copresedinte al formatiunii.

Gratiela Gavrilescu, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, a fost propusa de ALDE in functiile de vicepremier si ministru al Mediului, in locul lui Daniel Constantin.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si