Close sidebar
Close sidebar

Greșeala pe care mulți credincioși o fac în Postul Paștelui 2023. Ce este interzis

Greșeala pe care mulți credincioși o fac în Postul Paștelui 2023. Postul Paștelui a început, acesta fiind cel mai dur post al anului. Credincioșii trebuie să știe că anumite lucruri sunt strict interzise în acest post.

Laura Macovei,

Greșeala pe care mulți credincioși o fac în Postul Paștelui 2023. Ce este interzis

[Sursa foto: colaj pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Greșeala pe care mulți credincioși o fac în Postul Paștelui 2023. Sărbătorim Paștele în mai puțin de două luni, când ne întâlnim cu toții în jurul mesei și ne înfruptăm cu bucate. 

Paștele este, la fel ca și Crăciunul, o ocazie minunată de a te strânge la masă alături de cei dragi. Totuși, înainte de Învierea Domnului Iisus Hristos, credincioșii țin postul Paștelui.

Postul Paștelui este numit în popor Postul Mare. Este postul care precede sărbătoarea Învierii Domnului. Postul Paștelui este cel mai lung, durează 48 de zile și este cel mai aspru din punct de vedere alimentar.

Citește și: Cei 40 de Mucenici. Tradiția care îți aduce noroc până la sfârșitul anului

Postul Paștelui  a început luni, 27 februarie 2023. Acest post este precedat de cele trei săptămâni introductive de la începutul perioadei Triodului, care pregătesc și prevestesc postul care începe după Lăsata Secului.

Ce este interzis în Postul Paștelui

Greșeala pe care mulți credincioși o fac în Postul Paștelui 2023.

Ce este interzis

[Sursa foto: colaj pixabay]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

De-a lungul timpului, Postul Paștelui a fost ținut cu multă rigurozitate. 

Cu toate acestea, în perioada  Postului Paștelui  avem dezlegări la pește: pe 25 martie, de praznicul Bunei Vestiri și pe 9 aprilie 2023, cu prilejul sărbătorii Intrării Domnului in Ierusalim.

Fiind cel mai aspru post din an, în Postul Paștelui 2023 sunt mai multe activități strict interzise. În primul rând, în perioada de post nu se consumă alimente de dulce.

Astfel, cei care decid să țină postul trebuie să știe că   nu au voie să consume lapte, ouă, unt, brânză sau carne   în cele 48 de zile, atât cât durează postul.

În Postul Mare nu se organizează nunți, botezuri sau alte petreceri, deoarece e considerată o perioadă de purificare la nivel spiritual, dar și fizic. Sunt interzise așadar acele petreceri în care se cântă și se dansează.

Potrivit tradiției, femeile nu au voie să coasă sau să toarcă, pentru a nu atrage lucrurile rele. 

Tradiții și obiceiuri de Postul Paștelui 2023

În Postul Pașetelui, creştinii trebuie să dea dovadă milostenie și grijă spirituală sporită, prin renunţarea la alimentele de provenienţă animalice sau cum se mai spune în popor ”alimente de dulce”. În plus, aceştia trebuie să se roage și să facă mai multe fapte bune.

Postul reprezintă reţinerea totală de la anumite alimente şi băuturi în scop religios. De asemenea, creştinii trebuie să se reţină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă că postul trupesc trebuie însoţit de postul sufletesc.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citește și: Paște 2023 catolic. Pe ce dată pică anul acesta

De Lăsatul Secului este bine ca rudele să fie invitate la masă, dar nu au voie să vină cu mâna goală. Trebuie să aducă mâncăruri preparate sau carne, colaci, turte în foi sau vin.

Când un copil strănuta de Lăsatul Secului, tradiția spunea că trebuie să primească o vacă pentru a avea parte și noroc de ea.

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI