Călătorii pasionați, care fac multe drumuri cu avionul, tind să renunțe la bagajele de cală pentru a evita așteptarea îndelungată a genților, însă nu întotdeauna e posibil să zbori doar cu bagaje de mână.

Citește și: Top 10 cele mai periculoase orașe din lume în 2024! Riști să fii jefuit sau ucis pe stradă

Soluția pe care au găsit-o mulți turiști, în speranța că vor recupera mai rapid bagajul de cală, este aceea de a adăuga un marker personal- o eșarfă, un cordon etc.

Cu toate acestea, specialiștii în travelling spun că obiceiul nu te ajută, ci dimpotrivă întârzie geanta ta să ajungă pe banda rulantă de unde se ridică bagajele.

Eșarfa colorată, o greșeală frecventă la îmbarcare

Turiștii și-au dezvoltat obiceiul de a atașa o eșarfă sau panglică colorată, o etichetă pentru bagaje sau alte accesorii pentru a-și face ușor vizibile valizele și să se deosebească rapid dintre sutele de genți în banda rotativă.

Dar nu este o idee tocmai bună, spun specialiștii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Eșarfele colorate, o eroare care îți întârzie sosirea bagajului

Eșarfele colorate, o eroare care îți întârzie sosirea bagajului

[Sursa foto: NY Post]

Ofițerii de securitate de pe aeroportul din Dublin au dezvăluit că etichetele suplimentare pentru bagaje încetinesc, de fapt, sosirea genților unor pasageri.

"Eșarfele pe care oamenii le leagă de valize pentru a le ajuta să le identifice pot cauza probleme cu geanta care este scanată în sala de bagaje”, a spus un oficial al aeroportului pentru RSVP Live.

Chiar dacă acest accesoriu face mai ușor de observat bagajul, inconvenientul major este că atrage atenția negativă din partea scanerelor de bagaje din aeroport.

"Dacă geanta nu poate fi scanată automat, poate ajunge în procesare manuală, ceea ce ar putea însemna că bagajul tău nu ajunge la timp la zbor”, a explicat responsabilul cu bagajele.

Cel mai sigur mod de a preda bagajul: fără nicio etichetă mai veche pe el

Trimiterea valizei fără identificatori, cum ar fi panglici și autocolante vechi de călătorie, îi oferă o șansă mai mare de a ajunge cu ușurință la destinație și pe banda rotativă.

"Luați autocolantele vechi de pe geantă, acestea pot provoca confuzie în procesul de scanare”, a sugerat oficialul aeroportului din Dublin, conform NY Post.

Cel mai sigur mod de a preda bagajul: fără nicio etichetă mai veche pe el

Cel mai sigur mod de a preda bagajul: fără nicio etichetă mai veche pe el

[Sursa foto: NY Post]
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si