1. Nu îți înțelegi mașina de spălat

Știi semnificația simbolurilor de pe mașina de spălat? Ei bine, este important să dozezi corect detergentul și balsamul în funcție de program. De asemenea, este esențial să cunoști programele sau ciclurile de spălare pe care mașina de spălat trebuie să le folosească, pentru a alege varianta corectă.

2. Nu cureți mașina de spălat niciodată

Mașina de spălat este un aparat de uz casnic și trebuie întreținută pentru o funcționare optimă. Aceasta înseamnă că este recomandabil să speli sertarul pentru detergenți din când în când, să cureți cauciucul ușii după fiecare spălare, să îl usuci și să lași ușa întredeschisă, deoarece se formează ușor mucegai din cauza umezelii în exces. Și cel puțin de câteva ori pe an, pune o mașină de spălat fără haine și cu un produs specific pentru a curăța mașina de spălat. Merge și cu oțet de bucătărie.

3. Nu verifici buzunarele hainelor înaine de a le introduce în mașină

Buzunarele pantalonilor, în principal, sau orice obiect care poate ieși în „decor” la spălare, cum ar fi elementele care conferă rigiditate gulerelor cămășii, sunt părți mici care pot înfunda filtrul de spălare sau pot deteriora tamburul. Monede, chei etc. sunt periculoase pentru integritatea mașinii de spălat.

4. Nu tratezi petele înainte

Mașina de spălat nu face minuni. Dacă spălăm o îmbrăcăminte pătată, este probabil ca atunci când o scoatem, pata să fie încă acolo. Mai mult decât atât, dacă aplici căldură la uscarea îmbrăcămintei, pata poate rămâne permanent acolo. Deci, trebuie să tratezi întotdeauna corect pata înainte de a o spăla în mașina de spălat.

5. Nu separi hainele

De câte ori ai luat toate hainele murdare și le-ai pus fără milă la grămadă în mașina de spălat? Mare greșeală. Dar nu numai hainele albe ar trebui separate de cele colorate, pentru ca spălarea să fie mai eficientă, ar fi convenabil să separi articolele de îmbrăcăminte în funcție de temperatura de spălare recomandată, de tipul de țesătură sau cele mai murdare haine de cele care nu sunt atât de murdare. Vor avea nevoie de programe diferite.

6. Nu întorci hainele pe dos la spălat

Este o greșeală care se face adesea la pornirea mașinii de spălat și care poate deteriora hainele, atât la atingere, cât și la culori. Deci nu costă nimic, obișnuiește-te să îți arunci hainele în coșul de rufe, atunci când le dai jos, deja întoarse pe dos.

7. Nu speli șosetele într-un săculeț

Șosetele tale dispar? Pentru a evita pierderea lor la spălare, folosiți un sac cu plasă pentru haine mai mici. Este unul dintre acele lucruri pe care le faci greșit atunci când pornești mașina de spălat și te înnebunește. Astfel, nu vor fi prinse în scurgere și nici nu vor bloca filtrul.

8. Abuzezi de detergent sau de balsam

Pentru haine este la fel de rea atât folosirea de prea puțin detergent, cât și folosirea a prea mult.

Nu numai din cauza costului suplimentar inutil, ci pentru că prea mult detergent sau balsam poate deteriora fibra hainelor și poate lăsa pete în rufele noastre. În plus, este mai poluant. Cand ai dubii, urmează instrucțiunile producătorului cu privire la măsurile necesare produselor utilizate.

9. Exagerezi cu rotațiile

Un exces de viteză poate dăuna țesăturii hainelor, astfel încât depășirea a 800/ 1.000 rpm nu este întotdeauna bună pentru haine. Pentru articolele de îmbrăcăminte din bumbac, este suficientă rotirea normală, în timp ce hainele sintetice sau un amestec de mai multe țesături apreciază o rotire mai lentă.

10. Folosești greșit înălbitorul

Înălbitorul este un produs foarte agresiv, în special cu elasticele din lenjeria de corp sau șosete, care se deteriorează rapid dacă utilizați înălbitor în mod regulat atunci când folosiți mașina de spălat. O alternativă, care te va ajuta și să păstrezi albul, este utilizarea unui detergent de albire.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si