Close sidebar
Close sidebar

Greseli in dieta: de ce nu slabesti atunci cand tii dieta?

Greseli in dieta. Ce se intampla in organism atunci cand tii o dieta insa nu slabesti?

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sunt persoane care desi sustin ca tin dieta nu reusesc sa slabeasca, De multe ori, acest lucru se intampla pentru ca ori dietele sunt gresite sau nu sunt adaptate oganismului persoanei respective sau pur si simplu aceasta face greseli.

Iata cele mai uzuale greseli in dieta

1. Eliminarea micului dejun. Sunt persoane care nu mananca dimineata si atunci cand tin o dieta renunta definitiv la aceasta masa. Ei bine, nu degeaba se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei! Masa de dimineata este importanta si eliminarea ei nu te va ajuta sa slabesti, dimpotriva!

2. Nu bei destula apa. Apa este foarte importanta in general, dar cu atat mai mult in curele de slabire. Asa ca trebuie sa bei cel putin 8 pahare cu apa pe zi daca vrei ca dieta sa fie eficienta.

3. Folosesti sucuri de fructe din comert si semi-preparate.  Este o greseala sa cumperi sucuri de fructe pentru ca foarte multe au adaos de zahar si diversi aditivi. In plus, sucurile cumparate nu contin si pulpa fructului, deci nu iti ofera si fibra

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

4. Nenumararea caloriilor. O alta greseala in dieta este sa nu numeri caloriile. Uneori chiar pe ideea ca ai inlocuit produsele clasice cu unele degresate. Este foarte important sa cunosti cantitatea alimentelor consummate si numarul caloriilor acestora.

5. Alcoolul. Este o greseala ca atunci cand tii dieta sa bei alcool. Acesta contine calorii multe, dar iti provoaca si foame.

6. Atentie la etichete. Nu consuma un aliment din comert fara sa citesti cu atentie eticheta si sa te uiti cu atentie la numaruld e calorii. Vei fi uimit cate descoperi citind lista ingredientelor

7.

Nu faci sport. De multe ori, chiar daca tii dieta nu reusesti sa slabesti pentru ca nu faci si efort fizic. Orice dieta trebuie completata cu multa miscare, de la simplul mers pe jos, la alergari usoare sau mersul regulat la sala.

8.  Mananci prea repede. Esecul unei diete tine si de modul in care mananci, Specialistii sustin ca e nevoie de 20 de minute pentru creier sa inteleaga emiterea semnalului “sunt satul”. Daca mananci repede, in 20 de minute consumi o cantitate mai mare de alimente, pe cand daca mesteci pe indelete, savurezi mancarea, vei constata ca te saturi mai repede.

9. Fara deserturi? Dietele care nu au deloc dulce…sunt gresite! Atunci cand tii o dieta e bine sa te gandesti la recompense. Si asta poate fi un desert din cand in cand. De obicei, se spune ca o data pe saptamana daca mananci un pic de “dulce” e bine. Ai grija insa la cantitatea si calitatea alegerii.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI