Medicul internist Florin Tudor, din Brasov, explica pentru adevarul.ro cum trebuie sa ne imbracam corespunzator atunci cand e foarte frig.

"Daca este iarna, este clar ca nu iesim afara in tricou. Nu trebuie insa nici sa ne infololim excesiv. Este recomandata o bluza de corp sau un tricou de bumbac peste care sa luam un pulover sau o geaca. O greseala pe care o facem multi dintre noi este sa ne imbracam bine in partea de sus a corpului, dar sa luam pe noi doar o pereche de blugi.

Acest lucru nu ajuta. Daca afara este ger, este recomandat sa avem pe sub pantaloni un colant de bumbac sau strampi, in cazul femeilor. O alta greseala pe care o facem este sa ne imbracam bine, dar sa nu purtam caciula sau manusi. Frigul ne ia de la extremitati si de aceea acestea trebuie protejate cel mai mult", spune Florin Tudor, medic internist.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

" Daca luam pe noi mai multe randuri de haine, mai ales cele care sunt stranse pe corp, vom transpira si automat ne va fi mai rece. Tot asa racim cel mai usor. In cazul copiilor, parintii gresesc cand le pun fularul pe gura.

Zona se umezeste peste masura si asa ajung sa se dezvolte bacterii. Este complet gresit sa ne acoperim gura ca sa nu intre aerul rece pe acolo. De asemenea, nu luati mai multe perechi de sosete, deoarece afectati circulatia si veti avea mereu picioarele inghetate. Mai bine alegeti incaltaminte imblanita si purtati o singura pereche de sosete pentru ca picioarul sa se poata misca in voie", mai spune medicul.

"Cu totii avem tendinta sa bem ceai cald cand suntem afara iarna. Acest lucru nu ne ajuta. Senzatia de caldura este temporara si transpiram imediat, lucru pe care nu il dorim sa se intample iarna. Nici alcoolul fier nu este indicat. Senzatia de caldura este doar la nivelul pielii si vom ajunge din nou sa transpiram. In sezonul rece este bine sa consumam alimente naturale care intaresc sistemul imunitar. Citricele sunt foarte bune, legumele cu frunze verzi, ghimbirul fac minuni, dar si dovlecelul ajuta corpul sa se adapteze mai usor la temperaturile scazute", spune medicul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si