Peste 20.000 de angajați din domeniul sănătății ar urma să iasă astăzi în stradă, pentru a-și cere drepturile.

Angajații se pare că intră într-o grevă de avertisment. Cât va dura protestul din Sănătate?

Grevă de avertisment în domeniul sănătății. Angajații ies în stradă pentru a-și cere drepturile

Angajații din domeniul sănătății ar urma să iasă astăzi în stradă, pentru a-și cere drepturile.

Se pare că acțiunea angajaților este considerată o grevă de avertisment.

La protest ar urma să participe peste 20.000 de angajați, din peste 300 de spitale din țară. Protestul ar dura 60 de minute, de la ora 12:00 la ora 13:00.

Angajații din domeniul medical ar fi spus că protestul se va desfășura conform legii. Doctorii se vor ocupa de rezolvarea urgențelor și a unei treimi de activitate. În ceea ce privește situația tratamentelor, dar și a procedurilor chirurgicale programate în intervalul orar în care are loc protestul, acestea se vor decala, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

protest medici

Peste 20.000 de angajați ar urma să iasă în stradă

[Sursa foto: istockphotos]

Protestul ar urma să se desfășoare chiar în incinta unităților spitalicești din țară. La greva de avertisment ar participa doctori, asistente, infirmiere și brancardieri.

În cazul salariaților care lucrează în UPU, pe zona de urgență, ei nu vor participa la grevă și va fi asigurată acea treime prin lege, în cadrul unei secții, compartiment, evident, medicul specialist fiind cel care va decide care dintre salariați vor rămâne la locul de muncă, ar

fi transmis un reprezentat din domeniul sănătății, potrivit antena3.ro.

Angajații își solicită prin greva de avertisment drepturile. Principalul motiv al protestului ar fi mărirea salariilor, urmat de cerința unor condiții mai bune de muncă. Aceștia ar solicita o majorare a salariului de bază cu până la 25%, în decursul acestui an.

Citește și: Care este, de fapt, cauza morții gravidei de la Maternitatea Bacău? Partenerul Mariei a povestit că urmau să se căsătorească curând

protest medici

Grevă de avertisment în Sănătate! 

[Sursa foto: istockphotos]

Susținem în continuare revendicările legitime ale tuturor angajaților din sănătate, cele mai importante vizând creșterea veniturilor salariale reale, indexarea veniturilor cu nivelul inflației, ar fi declarat un alt reprezentat din domeniul sănătății, potrivit antena3.ro.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si