Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Greva profesorilor, ziua 6: profesorii sunt gata să intre în a doua săptămână de grevă. Sindicaliștii l-au ironizat pe Klaus Iohannis

Sindicaliștii au anunțat că protestele vor continua și că sunt gata să intre în cea de a doua săptămână de grevă, după ce Guvernul nu a acceptat majorarea salariilor cu 25%.

Diana Bostan,

Grevă profesori


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ultima soluție venită din partea guvernanților a stârnit furia în rândul profesorilor care se află în grevă.

Sindicaliștii au anunțat că se pregătesc de o nouă săptămână de grevă

Klaus Iohannis a fost ironizat de către profesorii din Craiova, acolo unde 2000 de protestatari au cântat melodia pe care copiii unei școli din Sibiu au fost puşi să o cânte joi preşedintelui.

Grevă profesori, ziua 6

Citește și: Sindicaliștii din sănătate cer salarii mai mari pentru asistenții medicali: ”Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie”

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

”În noua lege a salarizării, debutantul va pleca de la salariul mediu brut pe economie.

Adică înseamnă că la un debutant să ajungă de la fabulosul salariu de 2.500 la 3.000 de lei.”, a spus Simion Hănceascu, președintele F.S.L.I.

Citește și: Programă Evaluare Națională 2023 Română. Materia de studiu pentru examenul din vară!

”Nu ne putem asuma, ca printr-o măsură unidirecţională să dezechilibrăm întreg sistemul şi întreg bugetul de stat.”,  a motivat Nicolae Ciucă decizia Guvernului.

Situația examenelor finala este una incertă

Luni încep înscrierile pentru bacalaureat, însă elevii nu au mai văzut şcoala de o săptămână.

Citește și: Răspunsul lui Ciucă cu privire la examenele naționale. ,,Orice revendicare nu poate şi nu trebuie să aibă ca efect blocarea parcursului şcolar al elevilor''

Totuşi, greva continuă, ceea ce va duce redicrecţionarea unor elevi către alte şcoli, pentru a-şi depune dosarul. 

Citește și: Consiliul Elevilor, scrisoare deschisă către premierul Nicolae Ciucă: „Un capitol trist al educației din România”

Atmosfera este tensionată. În spatele unor zâmbete se simt scrâşnetele. Le simţim în permanenţă. Declaraţii mai mult sau mai puţin hazardate, care nu fac altceva decât să irite.”,  a spus Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI